Coronavirus: Una residència d'avis de Madrid denuncia que no s'estan retirant els cossos sense vida

Els treballadors denuncien la situació, així com la manca de material sanitari

La residència DomusVi de Valdemoro, a Madrid
Els treballadors denuncien que la situació és molt pitjor del que sembla | Cedida

La situació a tot el país és cada vegada més crítica des que va començar la crisi del coronavirus. A Valdemoro, el Sindicat Lliure de Treballadors de Madrid i els empleats del grup DomusVi han denunciat que a la seva residència d'aquesta població hi ha cadàvers sense retirar per la funerària, tal com revela 'La Informació'.

Han mort 20 usuaris des de l'inici de la pandèmia 

«Vam patir la manca de bates, guants, màscares quirúrgiques, per no dir que hem de reutilitzar aquest material diversos dies, entre altres situacions que ja es coneixen donat que és un problema generalitzat», segons ha explicat el sindicat en un comunicat.

En el mateix document, els treballadors de centre madrileny han denunciat la presència de morts en habitacions sense recollir per la funerària, ocultant així «la realitat» de centre, així com la situació de «falta d'informació de les famílies».

Segons ha indicat una treballadora, des de l'inici de la pandèmia han mort en aquest centre uns 20 usuaris, i el centre ha estat desinfectat recentment per la Unitat Militar d'Emergències (UME).

Desaparegut un cadàver a Valdemoro

La situació arriba fins a extrems inimaginables. També a Valdemoro la 'Plataforma d'Afectats pel coronavirus' ha denunciat aquest dimarts que una família de la localitat porta vuit dies intentant localitzar el cadàver d'una pacient morta a causa del coronavirus. Assenyalen que els arriben multitud de casos que són «esgarrifosos» i ofereixen una fotografia «dantesca» de la situació.

Des de la plataforma asseguren que hi ha més casos de desaparicions de morts com el de la dona que busquen els familiars de Valdemoro. Afegeixen que, fins on coneixen, al Palau de Gel de Madrid -on romanen els fèretres a l'espera de poder tramitar el seu enterrament o incineració- el procediment per etiquetar als morts és manual, cosa que podria induir a errors.


Comentaris

envia el comentari