URGENT

🚔 Troben el cadàver d'un home en una platja de Barcelona

URGENT

🚨 Sanitat confirma més de 10.000 nous contagis i 254 morts més per coronavirus a Espanya

La prova virtual gratuïta per comprovar si tens coronavirus

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha facilitat un enllaç per determinar si estàs infectat

Treballs de desinfecció contra el coronavirus per part de l'UME a València el 16 de març de 2020
Habiliten un test per confirmar si tens coronavirus | Catalunya Diari

Coronavirus, la paraula que inunda les nostres llars aquests dies. Confinament. Teletreball. Tots ells termes que fa tan sols uns mesos la majoria de nosaltres desconeixíem i que ara han irromput en les nostres vides per... quedar-se? Per quant de temps?

Quarantena no és sinònim de quaranta dies. Tal com recull la Reial Acadèmia Espanyola, i a diferència del que habitualment s'acostuma a creure, quarantena fa referència a un «aïllament preventiu a què es sotmet durant un període de temps, per raons sanitàries, a persones o animals».

Llegida la definició proposada per la RAE, hom cau en què, definitivament, és el que estem experimentant tots els espanyols aquests dies. El coronavirus ha arribat a les nostres llars per estar-hi; però, quant temps? Aquesta és la pregunta que, havent assumit mitjanament el fet que el coronavirus existeix i que la quarantena és una realitat i no un producte d'un guió televisiu de ciència-ficció, sembla prevaler en els nostres caps.

El test en línia

Romandrem confinats a les nostres llars per 15 dies o ...? La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha posat a disposició del consumidor un test en línia per aclarir els principals dubtes respecte sobre si som possibles contagiats per coronavirus.

Tal com informa el web 'consalud.es', el passat dijous 12 de març la Generalitat Valenciana habilitava un test en línia a la pàgina web de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública sobre possibles contagis per coronavirus. Un dels objectius del test en línia és disminuir l'incessant flux de trucades destinades a l'900.300.555 aquests dies. El 900 300 555 és el número d'atenció ciutadana habilitat per l'Administració valenciana per contagis potencials i simptomatologia per coronavirus.

Igual que les línies telefòniques d'atenció sanitària, els centres de salut són els grans col·lapsats en aquestes dates de quarantena i d'estat d'alarma per COVID-19. El test en línia està disponible al web de la 'Generalitat Valenciana'. Accedeix-hi des de l'enllaç que et proporciona Catalunya Diari. Test en línia de possible contagi per coronavirus.


Comentaris

envia el comentari