Ortega Smith publica un tuit «racista» i l'ambaixada xinesa respon

El secretari general de VOX ha esborrat la publicació

Ortega Smith, secretari general de Vox
Ortega Smith, titllat de racista per l'ambaixada xinesa | CatalunyaDiari

Aquest dissabte 14 de març, el secretari general de VOX, Ortega Smith, publicava un tuit on assegurava que els seus «anticossos espanyols» estaven lluitant contra els «maleïts virus xinesos» per «derrotar-los». Malgrat que la publicació, on es podia veure al polític de la formació d'Abascal en un vídeo fent tasques quotidianes -com fer exercici o cuinant a casa-, ha estat esborrada, no han trigat a aparèixer les primeres respostes.

D'aquesta manera, l'ambaixada xinesa ha respost al número dos de VOX titllant la publicació de «racista», i assegura que «la llibertat d'expressió té uns límits». D'altra banda, l'organisme xinès destaca que l'Organització Mundial de la Salut va anomenar el virus com Covid-19 «per evitar referir-se a qualsevol ubicació geogràfica, cultura o població». Tot i la crítica a la publicació d'Ortega Smith, la legislació diplomàtica li desitja una «prompta recuperació».

Positius per coronavirus a VOX

Ortega Smith va ser el primer integrant de VOX que va donar positiu per coronavirus. Posteriorment es va confirmar que el mateix dirigent del partit, Santiago Abascal, havia donat positiu en les proves del Covid-19, així com els diputats Carlos Zambrano, Ana Vega Campos i Macarena Olona. En aquest sentit, destaca que tant Abascal com Macarena Olona van fer-se les proves en un laboratori privat.


Comentaris

envia el comentari