L’esperançadora notícia sobre el coronavirus que arriba de la Xina

El 75% de les víctimes mortals presentaven problemes de salut previs

Gent a l'estació de Shangai protegint-se del cooronavirus amb mascaretes
La Xina demana a la comunitat internacional mantenir la calma | Catalunya Diari

Continua l’alerta mundial pel brot de coronavirus tot i que sembla que comença a entreveure’s una certa millora. Dia a dia el nombre de casos d’afectats augmenta i, ara per ara, s’han confirmat més de 24.300 infectats a la Xina, amb 490 morts i 151 casos en 25 països, incloent-hi dos morts a Filipines i Hong Kong.

El coronavirus no és una pandèmia global

Tanmateix, tot i l’elevat grau de nerviosisme, segons avança ‘La Vanguardia’, l'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha indicat que el brot de coronavirus no s’ha convertit en una pandèmia global sinó que es tracta d’una «fase d’epidèmia amb múltiples focus», segons ha puntualitzat la directora mundial del departament de Gestió de Perills Infecciosos, Sylvie Briand. En aquest sentit, també ha assenyalat que ara per ara no hi ha evidències sobre una possible mutació del coronavirus, quelcom positiu, ja que facilitaria el seu control.

Per la seva part, les autoritats xineses s’aferren a les dades més positives actuals: ja hi ha 716 pacients que s’han recuperat, un nombre molt més elevat que de defuncions; dia a dia la quantitat de persones amb febre per coronavirus que van a urgències ha disminuït, fent que el personal mèdic tingui menys sobrecàrrega; i la fabricació de subministres mèdics ja es troba entre el 60 % i el 70 %, després de les vacances d’Any Nou, i comença a millorar l’escassetat de material mèdic, incloent-hi les mascaretes, tot i que encara és insuficient.

A més a més, la província de Hubei, epicentre del brot de coronavirus, és la que concentra la majoria de casos (60 %) i de morts (97 %), de les quals més del 80 % eren persones més grans de 60 anys i el 75 % presentaven problemes de salut previs. D’aquesta manera, la Xina demana a la comunitat internacional mantenir la calma, ja que asseguren estar capacitats per controlar l’epidèmia, mentre que la resta de països continuen prenent mesures per minimitzar el risc de contagi per coronavirus.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari