Xina desenvolupa una vacuna contra el coronavirus i serà provada en humans

Els micos de l’experiment podrien haver-se contagiat a través dels ulls

El confinament per coronavirus durarà almenys 14 dies
Llum verda per provar en humans la vacuna desenvolupant a la Xina | Catalunya Diari

La Xina ha desenvolupat una vacuna contra el coronavirus i podran fer-se assajos en humans, després d'haver experimentat en animals, segons ha informat el Ministeri de Defensa en un comunicat.

  

  

  

investigadorsla vacuna es podrà desplegar completament en un o dos anysa Estats Units han desenvolupat una vacuna

La vacuna ja ha estat testada en micos

L’equip mèdic liderat per l'epidemiòleg Chen Wei ha estat l’encarregat d’obtenir la vacuna contra el coronavirus, després que el brot del virus, l'epicentre del qual es troba a la ciutat xinesa de Wuhan, deixés més de 7.800 morts a tot el món, 3.226 d'ells a la Xina continental. Així, el tex recull: «La vacuna ha estat aprovada per la seva seguretat, eficàcia i qualitat per part de tercers i ha completat la seva preparació preliminar per a la producció en massa».

Les autoritats xineses van indicar el passat mes de febrer que tenien previst començar a l'abril a provar en humans vacunes desenvolupades recentment per a evitar la propagació del virus. A més, segons avança el diari local ‘The South China Morning Post’, aquest mateix dimarts, científics xinesos han registrat grans avanços després que un grup de micos infectats desenvolupés de manera eficaç «immunitat» al coronavirus en el marc d'una sèrie d'experiments. No obstant això, els investigadors han trobat, a més, indicis que aquests animals podrien contagiar-se a través dels ulls, la qual cosa suposaria que les màscares són insuficients a l'hora d'evitar el contagi.


Comentaris

envia el comentari