Joan Laporta

El Barça va pagar més d'1 milió al Comitè d'Àrbitres: Laporta respon

El FC Barcelona, al centre de la polèmica

Les decisions dels àrbitres criden molt l'atenció en el futbol. Moltes vegades els col·legiats s'equivoquen i prenen males decisions que castiguen un equip injustament. És per això que ara surten a la llum els diners que ha pagat el FC Barcelona al Comitè d'Àrbitres.

En concret, José María Enríquez Negreira, el vicepresident de la institució. El català, que va formar part de l'organització fins al 2018, ha demostrat que també cobrava del Barça, durant els anys 2016, 2017 i 2018. Mitjançant l'empresa DASNIL 95 SL, es va llucar amb 1.392.680 euros.

El programa 'Que t'hi jugues de Ser Catalunya' s'ha encarregat de difondre la notícia. Per tant, el FC Barcelona acaba d'emetre un comunicat donant tots els detalls sobre la suposada investigació.

Ja hi ha dades que ho confirmen

Enríquez Negreira era l'únic soci de l'empresa DASNIL 95 SL, que ara ha sortit a la llum. Societat la qual va facturar al FC Barcelona gairebé mig milió d'euros en tres temporades.

En el concepte posa «assessorament tècnic», tal com consta a l'informe de l'Agència Tributària. «El FCB volia assegurar-se que no es prenien decisions arbitrals en contra seu, és a dir, 'que tot fos neutral'».

Diverses fonts que van pertànyer al FC Barcelona poden confirmar aquesta relació comercial entre el club i l'empresa que tenia el vicepresident del Comitè d'Àrbitres. De tota manera, DASNIL SL 95 disposa dels informes i podria presentar-los si fos necessari.

Tal com apunta la SER, l'expresident, Josep María Bartomeu, afirma que aquests pagaments ja es feien des que Laporta era a la llotja cap a l'any 2003.

A més a més, la directiva d'un altre dels presidents del FC Barcelona, Sandro Rosell, confirma la versió de Bartomeu. Així i tot, el Barça ja s'ha pronunciat mitjançant un comunicat.

Dos noms a la palestra

De moment, ja hi ha dos noms que semblen estar implicats en l'assumpte i que segurament hauran de donar explicacions sobre això. Aquests són Albert Soler, director d'esports professionals del club i Óscar Grau, exCEO de l'entitat.

Tot va començar després que Hisenda volgués investigar l'empresa d'Enríquez Negreira pel fet que intentaven desgravar quantitats dels seus impostos que no semblaven molt clares.

A partir d'allà, van sortir a la llum els pagaments que va fer el FC Barcelona el 2016, 2017 i 2018 a la societat que pertanyia aleshores al vicepresident del Comitè d'Àrbitres.

El FC Barcelona ja ha respost amb un comunicat

El FC Barcelona no s'ha quedat de braços plegats i ja ha emès un comunicat on vol donar els detalls sobre l'assumpte que ha fet que l'entitat blaugrana estigui al punt de mira.

L'article exposa que el club «va contractar els serveis d'un consultor tècnic extern», la relació del qual es va ampliar amb informes tècnics, relacionats amb l'arbitratge professional. L'objectiu era «afinar la informació requerida pel cos tècnic del primer equip i del filial».

Asseguren que és una pràctica molt habitual en equips de futbol professional i lamenten que aquesta informació surti a la llum «en el millor moment esportiu de la temporada actual».

Alhora, l'entitat «iniciaran accions legals contra qui perjudiqui la imatge del Club amb possibles insinuacions contràries a la reputació de l'entitat que es puguin produir arran d'aquestes informacions».

S'espera que les autoritats del club es pronunciïn molt aviat, ja que un tema complicat com aquest s'ha de tancar com més aviat millor.

Imatge del logotip de WhatsApp     NOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS totes les notícies del BARÇA i el futbol a WhatsApp!