Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge de Laporta i la bandera de la Champions League

El Barça rep novetats de la UEFA sobre la Champions i el cas Negreira

Els pagaments al vicepresident del Comitè Tècnic d'Àrbitres continuen sota investigació

Fa només uns dies, Xavi Hernández destacava a la roda de premsa que la temporada estava sent molt bona per al club blaugrana. El cas Negreira va fer saltar totes les alarmes sobre si el Barça podria ser sancionat sense jugar la Champions, però mesos després, per fi, surten informacions que aclareixen què passarà la temporada que ve.

Tal com ha avançat Mundo Deportivo, el Comitè ha d'atorgar les llicències Champions abans del 15 de maig i de moment no hi ha cap motiu pel qual els culers no puguin rebre el permís. Aquest és el primer pas per poder aparèixer als bombos del sorteig el curs que ve, ja que encara hi ha la possibilitat que hi intervingui el Comitè Disciplinari per prohibir la participació als catalans, una cosa força improbable.

El Barça rebrà la llicència Champions del Comitè

El tècnic de Terrassa s'encarregava de recordar els periodistes a l'última roda de premsa que fins a les darreres jornades de l'any passat no tenien assegurada la màxima competició continental i en aquesta van líders en solitari. Des que va sortir a la llum el cas Negreira, hi ha rumors sobre moltes sancions i mesures per part de la UEFA, però avui dia res no impediria que s'escolti l'himne de la Champions a l'Estadi Olímpic de Montjuïc.

Imatge de Lewandowski i Pedri seriosos
El cas Negreira no deixarà els culers sense Champions. | Europa Press

L'organisme encarregat de valorar si els actes del club culer amb el vicepresident del Comitè Tècnic d'Àrbitres durant 17 anys està investigant els fets. En aquest moment no hi ha cap justificació perquè els pupils de Xavi no puguin formar part de la Champions l'any que ve i, per això, els aficionats del Barça poden continuar veient el futur amb optimisme.

Des d'Europa s'han centrat a conèixer si l'empresa d'Enríquez Negreira tenia algun tipus de relació amb el Comitè Tècnic d'Àrbitres, cosa que la Federació va descartar. El màxim organisme del futbol espanyol va avançar que els serveis prestats per l'excol·legiat no constituïen cap mena de delicte. A més, si no hi ha proves que els culers van intentar influir en els arbitratges contractant els serveis de l'empresa de Negreira, ningú no prendrà l'arriscada decisió de sancionar-los.

Xavi discutint amb els àrbitres
El cas Negreira no posa en perill la Champions si no demostren la influència sobre les decisions arbitrals. | Europa Press

La UEFA no s'arriscarà a sancionar si no demostren la influència sobre els àrbitres

Tant l'entrenador català com els jugadors blaugranes estan tranquils i confien a poder competir a la Champions l'any que ve. Després de dos revessos seguits, eliminats a la fase de grups, volen compensar-ho. Les esperances i l'objectiu de la temporada que ve són clars: mostrar el mateix nivell a la lliga i aspirar a arribar tan lluny com puguin a Europa.

Laporta ja va concedir una roda de premsa per aclarir tots els dubtes relacionats amb la contractació durant 17 anys de l'empresa d'Enríquez Negreira. Va declarar que el va triar a ell per redactar informes sobre els àrbitres, però no per influir sobre aquests, cosa que haurà de demostrar la UEFA si acaba sancionant el FC Barcelona sense el seu desig més gran.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS totes les notícies del BARÇA i del futbol a WhatsApp!