Muntatge de Xavi mirant la batalla entre Busquets i els ultres

Les càmeres no ho capten: el jugador del Barça que es va encarar ahir amb els ultres

La guerra entre els ultres i el FC Barcelona es va traslladar al túnel de vestidors

El Barça no va poder celebrar la Lliga com realment li hauria agradat, ja que es va confirmar que havien estat campions a l'estadi que més «morbo» li donava, que alhora és el més conflictiu. Després de la invasió de camp per part dels ultres de l'Espanyol, una de les estrelles de Xavi no es va fer enrere.

Sorprenentment, per la seva actitud parsimoniosa i tranquil·la, va ser Sergio Busquets qui va haver de ser separat pels seus companys i per les autoritats perquè la «baralla» verbal que estava mantenint no anés a més. El capità del FC Barcelona es va mostrar molt enfadat amb diversos aficionats de l'equip rival i, si no hagués estat per Ferran Torres, Marcos Alonso, o el cos de policia, haurien arribat a les mans.

Primer pla de Sergio Busquets
Van haver de separar Busquets. | Instagram @5sergiob

Busquets celebra la seva darrera Lliga en una situació complicada

Quatre anys després, el Barça ha tornat a celebrar el campionat de lliga, el 27è al seu extens palmarès. Aquesta ocasió ha tingut lloc en un escenari totalment inesperat i en què gairebé acaba en desgràcia.

La plantilla va haver de sortir disparada del terreny de joc després que els ultres l'Espanyol envaïssin el camp amb intenció d'agredir els futbolistes culers. Les autoritats es van encarregar que això no passés, però Busquets va tenir les seves diferències amb els ultres dins del túnel de vestidors.

Finalment, tot ha quedat en una anècdota i el capità del FC Barcelona va poder celebrar amb els companys el nou títol que acaben de guanyar. La setmana que ve al Camp Nou aixecaran el trofeu davant la seva afició.

L'Espanyol lamenta els fets, però podria complir una sanció greu

«El RCD Espanyol lamenta els fets aïllats succeïts al final del partit disputat al nostre estadi. Com a periquitos, ens dol la derrota, però mai acceptarem la violència, per més residual que sigui». 

Així mateix, malgrat disculpar-se públicament per l'actitud de diversos aficionats que van saltar al terreny de joc, el club català podria ser sancionat a causa de la gravetat de la situació. Tal com assenyala Mundo Deportivo, si el fet és considerat molt greu, l'entitat s'enfrontaria a una sanció de 18.000 a 90.000 euros, així com la clausura total del recinte des d'un partit fins a tota una temporada.

Tot i això, si es considera el que va passar ahir com un fet greu, l'Espanyol podria assumir una multa de fins a 6.000 euros i una clausura parcial de les instal·lacions per un partit.

De moment, caldrà esperar per saber quin «càstig» rebrà el club periquito, una sanció que suposa un altre revés més. Després de la derrota, s'enfronten a una situació dura a la Lliga: penúltims i amb peu i mig a Segona Divisió.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS totes les notícies del BARÇA i del futbol a WhatsApp!