Fotomuntatge de Joan Laporta, el Real Madrid i un àrbitre

El càstig que el Barça ha d'afrontar pels pagaments als àrbitres: el Madrid indignat

Al Reial Madrid no donen crèdit al càstig que rebrà el FC Barcelona

Creix la irritació al Real Madrid després de la bomba que acaba de publicar el Diario AS. Després de l'escàndol que ha protagonitzat el FC Barcelona, sembla que el càstig ja està decidit.

Tal com va avançar la Cadena SER fa uns dies, el FC Barcelona va pagar 1,4 milions d'euros a José María Enríquez Negreira, exvicepresident del Comitè Tècnic d'Àrbitres (CTA), pels informes que va fer sobre els col·legiats entre els anys 2016 i 2018.

La notícia va arribar ràpidament a les oficines del departament d'Integritat de la RFEF, que és l'organisme encarregat d'estudiar el cas i, després d'una primera deliberació, tot apunta en la mateixa direcció per a indignació del Real Madrid.

Foto de Vinícius Júnior
El Real Madrid s'indigna amb la decisió | Europa Press

José María Enríquez Negreira va cobrar 1,4 milions del FC Barcelona

Només unes hores després que saltés la notícia, el departament d'Integritat de la RFEF es va posar fil a l'agulla per investigar els pagaments que va rebre José María Enríquez Negreira per part del FC Barcelona, però la seva possible resolució ha enfadat molt al Real Madrid.

En un primer moment, l'alarma de la corrupció i dels possibles tripijocs va començar a sonar amb força, però els protagonistes d'aquesta història es van encarregar de treure ferro a l'assumpte. Laporta va sortir al pas de les acusacions i, de mica en mica, s'ha anat camuflant l'escàndol.

Tot i això, des del Real Madrid esperaven una sanció exemplar per al seu gran rival i, quan el departament d'Integritat de la RFEF va començar la seva investigació, tots pensàvem en una forta reprimenda per a José María Enríquez Negreira i per al FC Barcelona, però sembla que no serà així.

Foto d'un àrbitre parlant amb Ansu Fati i Casemiro
El FC Barcelona, implicat en un cas amb José María Enríquez Negreira | Europa Press

El Real Madrid al·lucina amb el càstig que rebrà el FC Barcelona

José María Enríquez Negreira, exvicepresident del CTA i àrbitre de Primera Divisió durant 13 temporades, va rebre durant tres anys seguits diners del FC Barcelona per «assegurar-se que no es prenien decisions arbitrals en contra del FC Barcelona, és a dir, que tot fos neutral».

Tot i això, aquest escenari presenta serioses contradiccions i un panorama molt opac, per la qual cosa el Real Madrid esperava que, després de la investigació del departament d'Integritat de la RFEF, el FC Barcelona i José María Enríquez Negreira fossin seriosament sancionats, però sembla que no serà així.

I és que, malgrat que el CTA ha rebutjat l'acció del seu exvicepresident, sembla que no hi ha proves suficients que demostrin l'arregla arbitral o algun favor concret que pogués haver rebut l'equip de Joan Laporta, així que tot indica que no hi haurà cap mena de sanció.

Foto de Joan Laporta i Xavi Hernández abraçant-se
Joan Laporta, feliç en sentir les darreres notícies | Europa Press

El FC Barcelona se n'allibera d'una de bona, el Real Madrid s'indigna

Tot i que el més probable és que tota aquesta situació passi de llarg, si s'arribessin a demostrar alguna de les acusacions de pacte, FC Barcelona s'enfronta a un escenari tremendament delicat.

L'article 75 del Codi Disciplinari de la RFEF és molt clar sobre aquests temes i recull les possibles sancions que deriven d'una acusació tan seriosa com els favors arbitrals. Així, si el FC Barcelona es veu afectat per alguna prova concreta que confirmi la seva culpabilitat, el club haurà de fer front a càstigs que poden anar des dels dos anys d'inhabilitació per als protagonistes al descens administratiu.

Sens dubte, un escenari tremendament delicat per al FC Barcelona, però del que sembla que pot sortir indemne per manca de proves concretes que demostrin l'existència d'algun favor arbitral. De moment, el màxim al qual s'exposa José María Enríquez Negreira és una possible sanció per conflicte d'interessos, però el FC Barcelona sembla que sortirà il·lès per indignació del Real Madrid.

      Imatge del logotip de WhatsApp     NOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS totes les notícies del BARÇA i el futbol a WhatsApp!