Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Massimiliano Sambugaro, el deixeble del Brasil de Pelé que vol conèixer Messi

L'exfutbolista italià vol caminar 400 km des de la seva localitat natal fins a Torí per assistir al Juventus-Barça i veure el seu ídol
Massimiliano Sambugaro està fent 400 km a peu per conèixer Messi. | Massimiliano Sambugaro

 

Probablement Leo Messi no sap ni que existeix Romano d'Ezzelino malgrat freqüentar Sacile, una població situada a tan sols 90 km, per visitar el seu dietista. Romano d'Ezzelino és una vila d'uns 14.000 habitants del nord-est d'Itàlia que pertany a la regió del Vèneto. Just al costat hi ha Bassano del Grappa, que en el món de l'esport sempre ha estat una ciutat més coneguda per l'hoquei patins, ja que compta amb un dels equips punters de la Sèrie A1 i ha acollit diverses fases finals europees, que no pas pel futbol, que malda per sobreviure en categories semiprofessionals. Un jugador format a les categories inferiors de l'equip del calcio, però, ha situat ara l'esport rei al centre d'atenció. És Massimo Sambugaro, que en declaracions a CatalunyaDiari.cat, explica la seva aventura per conèixer l'astre argentí del Barça.

«Només vull estar un parell de minuts amb ell per fer-nos una foto i alguns tocs amb la pilota», explica aquest italià de 45 anys. Als 38 va crear una acadèmia per joves talents de 10 a 15 anys per ensenyar-los a millorar la seva tècnica i que va anotar 218 gols en la seva dilatada carrera pels camps 'amateurs' de l'anomenat Trivèneto, una regió històrica que engloba poblacions del nord-est del país transalpí al voltant de Trento, Venècia i Trieste. Per fer-ho, Sambugaro està recorrent 400 km a peu des de la seva ciutat natal fins a Torí, on el dimarts 11 d'abril s'enfrontaran la Juventus i el Barça en partit corresponent a l'anada dels quarts de final de la Champions, amb l'esperança de poder veure el seu ídol. «Tot va començar fa un any, quan Adidas va publicar un vídeo on Messi reptava els seus seguidors a tocar el travesser. Com que els meus amics i els meus jugadors sabien que jo era capaç de fer-ho, em van mencionar a Facebook perquè ho veiés i participés», explica Sambugaro, que no només va aconseguir superar el repte plantejat per Messi, sinó que a més va veure com el vídeo que va penjar per demostrar-ho es va fer viral i va cridar l'atenció de diversos mitjans locals i també estrangers de prestigi, com la revista francesa 'So Foot', captivats per la seva tècnica depurada i la passió que hi posava.

 

Animat per l'expectació mediàtica generada al seu voltant, Sambugaro decideix fer més vídeos d'habilitats on, a banda de tocar el travesser des de diferents angles, també encistella la pilota en cistelles de bàsquet o bé en papereres mitjançant tocs subtils d'esperó. Malgrat enviar el vídeo del repte superat a Messi i algun altre on fa palesa la seva qualitat i admiració pel 10 blaugrana, Sambugaro queda decebut en no rebre resposta per part seva ni de ningú del seu entorn. El passat 17 de març, però, el destí va fer-li l'ullet. «Quan vaig veure que el sorteig de la Champions aparellava la Juve amb el Barça se'm va obrir el cel de cop. A partir d'aleshores el meu cap només pensava a fer el meu particular camí de Sant Jaume, el camí de Messi», explica Sambugaro, que va iniciar la seva ruta el passat 28 de març, dues setmanes abans, ironies del destí per a un aficionat del Milan, d'assistir al partit de la seva vida a l'estadi del seu etern rival, la Juventus de Torí.

 

Massimiliano Sambugaro, quan va coincidir amb Djalma Santos | Cedida

Tres dècades, abans, però, la Juve i un crac mundial ja s'havien creuat en el seu camí, marcant-lo per sempre. El 1985 el brasiler Cinesinho, exjugador entre altres equips de la Vecchia Signora, era l'entrenador del Bassano i va decidir contactar amb el seu amic Djalma Santos, amb qui havia coincidit al Palmeiras, perquè agafés les regnes de la canalla de la base. Santos no era una persona qualsevol, ja que per a moltes persones és considerat el millor lateral dret de la història del futbol pel seu paper clau en la Brasil de Pelé campiona del món el 1958 i el 1962. Santos, mort el 2013 als 84 anys, es va fixar ràpidament en un noi rosset de l'equip juvenil que tenia una tècnica privilegiada. Sí, era Massimiliano Sambugaro. «Va ser un amor a primera vista. Va detectar el meu talent de seguida i considero que és el meu mestre perquè em va ajudar a millorar molt», diu un Sambugaro que a partir de llavors seria conegut com a 'Sambu', el sobrenom que li va posar Djalma Santos perquè era una barreja del seu cognom i de samba, perquè la seva tècnica li recordava a la d'un jugador brasiler.

 

De fet, Sambu se sent més proper a la idea de futbol que es practica a la lliga espanyola que no pas a la del seu propi país. «M'encanta el futbol espanyol i sobretot el Barça. El joc d'aquest equip és el veritable futbol i no el calcio, que és massa defensiu i li falta alegria», revela Sambu. A poc menys d'una setmana d'intentar complir el seu somni, en el moment de conversar amb CatalunyaDiari.cat es trobava a Lomello, localitat situada a 100 km de Torí i per tant havent recorregut ja tres quartes parts del trajecte. Sambu, que ha seguit fent vídeos d'habilitats en cada localitat on posteriorment ha fet nit en albergs, però, no ha fet aquest viatge tot sol. «M'acompanya la pilota Samba, que es diu gairebé com jo i que m'agradaria que Messi se la quedés perquè ell és el màxim exponent del bon joc», afegint sobre l'argentí que li vol agrair la tasca que ha fet: «vull donar-li les gràcies pel bé que fa al futbol amb el seu talent, conèixer-lo seria tancar un cercle per a mi». Un cercle que va començar a Romano d'Ezzelino, una ciutat condecorada amb la Creu de Guerra al Valor Militar per la resistència popular i partisana a la Segona Guerra Mundial. Massimiliano Sambugaro està fent també aquests dies tota una demostració de resistència i coratge per aconseguir el seu somni. Això sí, la tornada a casa, on l'espera la seva dona i el seu fill, la farà amb tren.

 

Massimiliano Sambugaro vol complir el seu somni de conèixer Messi. | Massimiliano Sambugaro

 

 

Comentaris