Julián Araujo amb la samarreta del FC Barcelona

Xavi el va expulsar del Barça i ara parla del fitxatge: «Els hi pot anar molt bé»

La incorporació a les files del club es va allargar més del que desitjava, però ja vesteix la samarreta blaugrana

Riqui Puig va sortir d'una de les millors fàbriques de migcampistes del món, però no va tenir sort. Tot i això, el que un dia va ser un dels alumnes més rellevants de l'acadèmia blaugrana ja li ha donat el vistiplau a l'últim reforç culer: Julián Araujo. El nou fitxatge ja ha trepitjat la gespa del camp d'entrenament després d'una operació que s'ha allargat més del que desitjava i que ha necessitat l'esforç de la directiva.

Julián Araujo ja és sota les ordres de Rafa Márquez i podria disposar dels seus primers minuts aquest mateix dissabte. El defensa va coincidir amb el català a Los Angeles Galaxy i militarà al filial del Barça a l'espera d'una possible trucada del primer equip, cosa probable a causa de la seva joventut i qualitat.

Julián Araujo, el protegit de Riqui Puig a Los Angeles Galaxy

Julián Araujo arriba procedent de Los Angeles Galaxy amb tot just 21 anys. El mexicà va compartir durant diversos mesos vestidor amb Riqui Puig, que el va motivar per forçar la seva sortida cap al FC Barcelona. El del planter culer era un dels projectes més importants de la Masia en els últims anys, però va acabar abandonant el club després de no comptar per a Xavi Hernández.

En les seves temporades amb el primer equip, el català no va aconseguir mai el protagonisme que s'esperava, però això no li ha impedit animar Julián Araujo perquè fitxés pel Barça. En concret, les paraules de Riqui Puig a Julián Araujo van ser les següents: «Jo li vaig dir: "Crec que no t'ho has de pensar: has d'anar, tant sí com no". És una experiència per a ell per créixer com a jugador i és un dels millors clubs d'Europa. De la ciutat ja ni parlo perquè és perfecta», ha reconegut el jugador del planter una vegada tancat el tracte.

Riqui Puig entrenament del Barça
Riqui Puig amb la samarreta del Barça | FC Barcelona

Julián Araujo arriba com a projecte de futur

En una entrevista feta fa pocs dies, Riqui Puig també va aprofitar per destacar les qualitats i l'aportació de Julián Araujo a l'equip culer, que li va ensenyar tot allò que sap. D'entre tots els seus avantatges, el del planter ha posat èmfasi en la profunditat d'atac del seu ja excompany i ha afegit que «sap aprofitar els espais», cosa molt necessària a la banda dreta del Barça.

Tot i que el treball de Xavi Hernández ha donat els seus fruits i ha aconseguit que el seu equip trobi un pilar fonamental a la defensa, Julián Araujo arriba per reforçar el filial però pensant en el primer equip. L'última incorporació del club podria debutar aquesta mateixa temporada amb la primera plantilla per donar descans als titulars i no carregar de minuts Jules Koundé.

Julián Araujo ha signat el seu contracte fins al 2026 i ja és un fix a la Selecció absoluta Mexicana, malgrat haver format part de les inferiors dels Estats Units per la seva doble nacionalitat.

Muntatge de Riqui Puig i Julián Araujo
El català l'aprova per estar al Barça. | Canva

Julián Araujo: «Vull ser un exemple per als joves»

Julián Araujo va comparèixer davant els mitjans en la presentació vestint la samarreta del seu nou club. «Fa uns anys estava fent les proves a la Barça Academy. És un honor jugar al Barça i vull ser un exemple per als joves», comentava el mexicà.

L'excompany del català es defineix com un defensa agressiu i al qual li agrada assistir quan se suma als últims metres. A més, se sentia molt orgullós de ser el primer a signar pel club culer després de passar per l'acadèmia del Barça a Arizona, malgrat que el 2018 va participar en un campus a La Masia amb el juvenil i va conèixer les instal·lacions.

Els primers passos de Julián Araujo en un partit oficial podrien ser aquest mateix dissabte contra l'Alcoià al Johan Cruyff. El seu compatriota i entrenador, Rafa Márquez, podria donar-li minuts a la segona part i complir el somni del lateral i debutar amb el club català.

      Imatge del logotip de WhatsApp     NOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS totes les notícies del BARÇA i el futbol a WhatsApp!