Yannick Carrasco en primer pla al costat d'un rellotge de sorra i l'escut del FC Barcelona

Yannick Carrasco, pendent del rellotge i de la decisió del FC Barcelona

El termini que tenia el Barça per fitxar-lo s'acaba avui

El fulletó de Yannick Carrasco arriba a la seva fi. Des de fa mesos se sap que el FC Barcelona i l'Atlètic de Madrid tenen un acord per al traspàs del futbolista belga, però s'acaba el temps. Sí, perquè la data límit en què el Barça es podia emportar Carrasco a canvi de 19 milions d'euros és avui i, de moment, no hi ha oferta clara.

Davant aquest escenari, Carrasco ja té assumit que continuarà un any més a l'Atlètic de Madrid, però té dues maneres de fer-ho. En primer lloc, podria decidir acabar l'any de contracte que li queda i marxar gratis a l'estiu que ve. Tot i això, l'opció que més força està agafant és la de la seva renovació.

Si bé és cert que fa uns mesos semblava que Yannick Carrasco només podia acabar al FC Barcelona, ara el més probable és que continuï a l'Atlètic. I no només aquest any, ja que els pròxims dies el club matalasser planeja presentar-li una oferta formal per renovar-lo.

Yannick Carrasco defensat per Sergio Busquets
El FC Barcelona descarta Yannick Carrasco. | Europa Press

Yannick Carrasco no aterrarà al Barça

Quan el Barça i l'Atlètic de Madrid van tancar el tracte per Carrasco, ningú no podia imaginar que el Barça es faria enrere. Les condicions de l'acord eren realment bones, però avui s'acaba el temps i la clàusula del belga tornarà a ser de 60 milions. Un escenari que impossibilita la marxa de Carrasco i que permet a l'Atleti conservar un dels seus pilars.

Sembla que les dificultats econòmiques del FC Barcelona han estat les causants d'aquesta decisió. El Barça no ha pogut donar sortida a cap dels seus extrems i, per si no n'hi hagués prou, Dembélé ja ha confirmat que tampoc activarà la seva clàusula alliberadora de 50 milions. Davant d'aquesta situació, a Joan Laporta no li ha quedat més remei que renunciar a Yannick Carrasco.

Yannick Carrasco amb la samarreta de l'Atlètic de Madrid al costat de Joan Laporta
Laporta diu NO a Yannick Carrasco. | Europa Press

Per part seva, a l'Atlètic estan molt tranquils. És cert que l'acord venç aquesta nit i que encara pot passar de tot, però la directiva blanc-i-vermella està molt segura que Laporta no pot pagar 19 M€. A més, només el Barça havia mostrat interès real a aconseguir els serveis de Carrasco, així que els matalassers no s'hi han de preocupar.

Yannick Carrasco no tornarà a cometre el mateix error

Aquesta és la segona etapa de Yannick Carrasco a l'Atlètic de Madrid i no vol repetir els errors del passat. El 2018 i amb només 25 anys, Carrasco va fer les maletes per anar-se'n a la lliga Xina, però després de dues temporades al país asiàtic va decidir tornar a l'Atlètic de Madrid. Ràpidament, va entendre que encara tenia futbol a les botes i que la seva retirada a una lliga menor havia estat precipitada, així que va acceptar tornar-hi.

Precisament per la seva aventura a la Xina, ara Carrasco no cometrà els mateixos errors i la seva intenció és renovar amb l'Atlètic de Madrid. Això sí, el futbolista exigeix una millora en les condicions i l'equip madrileny està buscant la fórmula de concedir-li el que demana sense perjudicar el club, així que les negociacions seran llargues.

De moment, el que és segur és que Yannick Carrasco continuarà un any més a l'Atlètic després que el FC Barcelona no hagi executat la seva opció de compra. És més, a partir de demà la clàusula tornarà a ser de 60 milions, és a dir, un preu prohibitiu per a qualsevol i que n'assegura la continuïtat.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS totes les notícies del BARÇA i del futbol a WhatsApp!