Un brunzit inofensiu, gairebé imperceptible, ha aconseguit sembrar la inquietud en un dels entorns més custodiats del Regne Unit. El que semblava una mera anècdota tecnològica s'ha convertit en un assumpte de seguretat nacional.
L'equip encarregat de protegir el rei Carles III ha activat totes les alertes després d'un incident recent que ha generat una gran preocupació en el si de Buckingham Palace.

Confirmen una última hora important sobre Carles III
L'alarma s'ha produït als voltants de Sandringham. Es tracta de la històrica finca ubicada a Norfolk on el monarca i altres membres de la família reial solen refugiar-se a la recerca de tranquil·litat.
En aquesta ocasió, però, aquesta calma s'ha vist alterada per la presència de drons que han sobrevolat la zona. La situació s'ha tornat especialment sensible en confirmar-se que aquests aparells eren controlats des d'un vehicle estacionat a prop del perímetre.
Encara que la Casa Reial no ha emès declaracions oficials, fonts properes han confirmat que s'han pres mesures urgents. L'episodi es va produir a començaments de març, pocs dies després que Carles III mantingués una reunió amb el president d'Ucraïna.

Preocupació per la seguretat de Carles III
Davant d'aquest escenari, el Govern britànic ha reaccionat amb rapidesa. El Departament de Transport ha aprovat una normativa que restringeix l'espai aeri a la zona de Sandringham. En concret, s'ha prohibit el vol d'aeronaus per sota dels 600 metres.
L'ordre ha estat sostinguda per l'Autoritat d'Aviació Civil, que vetlla pel control de l'espai aeri britànic. A més, també pels cossos de seguretat encarregats específicament de garantir la protecció del rei Carles III i del seu entorn més proper.
Cal destacar que aquesta limitació no afecta els vols oficials de la família reial, de les autoritats competents ni dels serveis d'emergència. Així i tot, no s'ha precisat si aquesta restricció serà permanent o es mantindrà únicament durant un temps determinat.
Aquest nou episodi recorda que, malgrat les aparences, la família reial britànica continua sent objectiu d'amenaces i situacions delicades. Ja en el passat es van viure incidents greus, com l'intrús al dormitori d'Isabel II.
Encara que l'incident no ha derivat en conseqüències directes, sí que ha deixat al descobert una inquietant realitat. La seguretat absoluta no existeix i qualsevol bretxa, per petita que sembli, pot posar en perill tot un sistema de vigilància.