Gràcies a la darrera informació compartida per la Casa del Rei s'ha confirmat el rumor sobre com és realment el rei Felip. Les veus contràries a la Corona no han pogut sinó rendir-se davant les evidències i acceptar la realitat. Felip es va proposar modificar la institució i les proves demostren que ho ha aconseguit.
No només ha esborrat el record dels pitjors anys del regnat de Joan Carles I. També ha instaurat una nova manera de regnar que traspassa fronteres.

Casa del Rei confirma la realitat del rei Felip VI
Des de fa una setmana es parla del darrer moviment que ha fet la Casa del Rei. El rei Felip ha fet públiques les comptes de la Corona i, amb això, ha posat fi als rumors sobre el cap d'Estat.
Gràcies a la informació de la Casa del Rei se sap com és realment Felip: auster, mesurat, honest i, sobretot, transparent. La transparència és essencial en aquests temps tan convulsos i el rei n'és plenament conscient. Per això va decidir compartir amb tothom l'estat dels comptes reials de la institució.

Des de la seva arribada al tron, el rei Felip ha impulsat una política d'austeritat exemplar, centrada en la transparència i la contenció de la despesa pública. Cada any, la Casa del Rei publica un desglossament detallat del seu pressupost, amb auditories externes que avalen la gestió econòmica i en garanteixen el control.
El pressupost de la Corona es manté congelat des de 2021, sense increments. Això posa de manifest l'honradesa del rei Felip i evidencia una voluntat ferma de no carregar més el contribuent espanyol.

L'any 2024, davant la manca de nous pressupostos generals de l'Estat, el rei va decidir no apujar-se el sou, demostrant austeritat institucional i prudència econòmica. De la mateixa manera, els salaris del mateix rei, Letícia i la reina emèrita es van mantenir sense variació, com a gest simbòlic de compromís amb l'estalvi.
L'única despesa que s'ha sortit del que és habitual aquest any ha estat la instal·lació d'un estudi audiovisual a la Zarzuela. Això va generar molta controvèrsia, ja que es va especular que havia costat la gran quantitat de 2 milions d'euros. Una informació que Casa del Rei va desmentir aportant el desglossament exacte del nou equip.
El rei Felip instaura a la Casa del Rei una política d'austeritat
El rei Felip també ha consolidat una política d'absoluta transparència, que inclou la publicació de retribucions personals, estructura de personal i tots els contractes realitzats. En aquest model, els reis només utilitzen recursos assignats pel pressupost, i han renunciat a qualsevol sobresou, gratificació o privilegi econòmic de naturalesa opaca.
A més, Felip va eliminar l'assignació al seu pare, el rei emèrit, com a part del seu compromís de separació entre la institució i polèmiques passades. Tampoc les seves filles, Leonor i Sofia, perceben cap assignació, ja que encara no exerceixen un paper rellevant a la Casa del Rei.

Aquesta política d'austeritat també inclou la renúncia a acceptar regals valuosos, viatges de luxe innecessaris o celebracions sumptuoses que comprometin la imatge d'exemplaritat. Cada euro gastat està detallat, fiscalitzat i justificat, cosa que redueix considerablement les crítiques habituals sobre l'opacitat dels recursos destinats a la Corona.
La resta de membres de la Família Reial segueixen l'exemple que el rei Felip ha imposat a la Casa del Rei. Letícia sol fer servir el seu armari habitual per repetir estilismes, evitant així fer una despesa innecessària. A més, sempre opta per dissenyadors espanyols, donant així un impuls a les firmes nacionals.
Gràcies a aquesta política, el rei Felip reforça la legitimitat social de la institució, projectant una imatge d'honestedat, sobrietat i modernització sense escàndols pressupostaris.