Després de la darrera aparició pública de la família Grimaldi, un expert en llenguatge no verbal no ha tingut cap inconvenient a assenyalar directament la Casa Reial de Mònaco. A través d'una anàlisi minuciosa, ha deixat al descobert tota la veritat sobre el príncep Albert i la relació que manté amb la seva dona.
El passat dissabte, 19 de juliol, la Família Reial va commemorar un esdeveniment històric: el 20è aniversari de l'ascensió al tron del Príncep Albert. Aquesta efemèride marca dues dècades des que el sobirà succeí el seu pare, Rainier III, després de la seva mort.

Amb motiu de la celebració, el Principat va desplegar una jornada solemne i festiva, amb la presència destacada del príncep Albert II, la princesa Charlene i els seus dos fills.
Durant els actes oficials, la família va protagonitzar diversos moments destacables que ara han estat acuradament analitzats per l'expert en comunicació no verbal, Javier Torregrosa.
Segons ha confirmat en la seva anàlisi per a la revista Semana, les imatges captades reflecteixen més del que es pot percebre a simple vista. De fet, ha volgut destacar la relació tan propera i afectiva que el príncep Albert manté amb la seva família.
Un expert en llenguatge no verbal assegura que el príncep Albert no menteix: “Un petó de veritat”
Tal com ha confirmat Torregrosa, les actituds i gestos dels membres de la família de Mònaco durant aquest acte oficial revelen matisos que poden passar desapercebuts a simple vista.
De fet, un dels gestos que més va cridar l'atenció va ser l'acostament afectuós entre Charlene i el sobirà. I és que, tot i els rumors sobre una possible crisi en el seu matrimoni, ambdós es van mostrar units i còmplices durant la cerimònia.
Tant és així que, segons ha destacat aquest expert en comunicació no verbal, les seves mostres públiques d'afecte donen a entendre que “la flama de l'amor continua viva entre ells”. Especialment significatiu va ser l'instant en què el príncep Albert va fer un petó a la seva esposa a la galta:

“És un petó d'hemicara esquerra a hemicara esquerra. La part esquerra del cos i cara està regulada per l'hemisferi esquerre, el qual ostenta la part més emocional i espontània del nostre cervell. El que indicaria que és un petó ‘de veritat’”.
Així i tot, l'analista Javier Torregrosa recalca que aquestes interpretacions mai no es poden prendre com a certeses absolutes. Tanmateix, insisteix que els gestos no menteixen i que, en aquest cas, reforcen una imatge de proximitat i afecte real entre els sobirans.

D'altra banda, el príncep Albert també va compartir un gest amb la seva filla Gabriella, tot i que en aquest cas la reacció va ser diferent. Segons l'expert, “el gest amb la boca de Gabriella indica menyspreu”.
“Es pot observar com la comissura esquerra es retreu i s'eleva just quan el seu pare li fa un petó”, ha afegit el fundador de NoVerbal. Aquest detall podria reflectir incomoditat o confusió per part de la nena en un context d'alta exposició pública.
Torregrosa no descarta que Gabriella simplement no gaudeixi d'aquest tipus d'actes formals. De fet, no és la primera vegada que la seva actitud genera debat, i prova d'això és el que va passar el passat 23 de juny durant la nit de Sant Joan.
Aquella jornada, la família va aparèixer al balcó del Palau per presenciar un espectacle de dansa tradicional. Durant aquell esdeveniment, el que més va destacar no va ser l'actuació, sinó les expressions serioses de la filla del príncep Albert i Charlene de Mònaco.