Aquesta nit torna a la graella de La 1 El Grand Prix del Verano, un dels formats més coneguts i estimats pels televidents del nostre país. I ho farà amb la participació de dos pobles espanyols amb una gran història al darrere.
El tercer episodi de El Grand Prix del Verano s'emetrà just després del Telediario 2, cap a les 21:45, amb Ramón García, Lalachus i Ángela Fernández al capdavant.

En aquesta ocasió, els municipis de San Sebastián de La Gomera (Santa Cruz de Tenerife) i Alagón (Saragossa) es convertiran en els dos protagonistes principals del Grand Prix del Verano. Aquestes localitats mesuraran les seves forces en els divertits desafiaments per convertir-se en els guanyadors de la nit.
Però els seus participants no estaran sols, ja que, com és tradició, cada municipi comptarà amb el suport d'un padrí. Aquesta nit, l'humorista JJ Vaquero donarà suport als canaris, mentre que l'halteròfila Lydia Valentín farà el mateix amb els aragonesos.
Tot sobre San Sebastián de La Gomera i Alagón, els dos pobles que competeixen aquesta nit a El Grand Prix del Verano
San Sebastián de La Gomera, capital de l'illa homònima, posseeix un notable llegat cultural i històric. Va ser fundada al segle XV, després de la conquesta castellana, i va adquirir protagonisme com a escala de Cristòfor Colom abans de partir cap a Amèrica el 1492.
Un passat il·lustre que es conserva gràcies a la seva arquitectura tradicional i el seu traçat urbà empedrat. L'activitat econòmica de la localitat se sosté en els serveis, el turisme i l'agricultura. Entre els seus principals productes destaquen el plàtan, el tomàquet i altres fruites tropicals.

De fet, la seva gastronomia destaca per l'existència de sabors únics, amb receptes com l'almodrote, el gofio o el potatge de créixens, acompanyades pel característic mojo.
A més, el seu entorn natural ofereix paisatges de gran bellesa, amb barrancs, penya-segats i senders que connecten amb el Parc Nacional de Garajonay. Aquesta riquesa paisatgística la converteix en una destinació turística molt valorada.

Alagón, per la seva banda, pertany a la comarca saragossana de la Ribera Alta de l'Ebre. Els seus orígens es remunten a l'època ibera i romana, tot i que va assolir rellevància durant el domini musulmà, com evidencia el seu nom. Amb la Reconquesta, va passar a formar part del Regne d'Aragó i va conservar el seu rol comercial i agrícola.
Actualment, Alagón combina la tradició agroindustrial amb sectors moderns com la logística. Produeix cereals, fruites, hortalisses, vi i oli, pilars de la seva economia, i la seva cuina regional inclou especialitats com les “migas”, el “ternasco” rostit i el bacallà a l'ajoarriero.
No falten a les seves taules les postres casolanes i plats elaborats amb vi local. La localitat conserva joies patrimonials com l'església de Sant Antoni de Pàdua i la Torre del Rellotge. Aquests monuments recorden el seu passat i embelleixen el present del municipi.