El passat 21 de juny, el príncep Guillem va celebrar el seu 43è aniversari. Des del Palau de Kensington van compartir una imatge inèdita d'aquest esdeveniment. A la fotografia, el príncep Guillem apareix al costat de la seva gossa Orla i els seus cadells, cosa que va despertar tendresa entre els usuaris d'Instagram.
Tanmateix, la foto no va ser ben rebuda per l'organització Peta. Aquest grup defensor dels drets dels animals va criticar els prínceps de Gal·les per no promoure l'adopció d'animals. Peta retreu que la seva cocker spaniel, Orla, hagi tingut una ventrada.

L'organització Peta critica el príncep Guillem per no promoure l'adopció
Elisa Allen, vicepresidenta de Peta, va criticar a The Telegraph que tenir una ventrada en plena crisi de refugis és inapropiat. En la seva declaració, va proposar que Guillem seguís l'exemple dels reis Carles i Camilla, que van adoptar el seu gos d'un refugi. Segons Allen, aquesta acció ajudaria a mitigar la creixent quantitat d'animals sense llar al Regne Unit.
Orla, la cocker spaniel dels prínceps, va arribar a la família reial el 2020. La seva arribada es va produir després de la mort de Lupo, el gos que James Middleton havia regalat a Kate al seu casament. No va ser fins dos anys després que la família reial va compartir la primera imatge oficial d'Orla, en el setè aniversari de la princesa Charlotte.

La imatge publicada el dia de l'aniversari de Guillem, en què apareix amb els cadells d'Orla, ha generat polèmica. La situació ha donat lloc a un debat sobre la cria de gossos enfront de l'adopció. Al Regne Unit, l'adopció d'animals s'ha convertit en un tema delicat en els darrers anys.
Polèmica reial: la família de Guillem en el punt de mira dels animalistes
Segons el Daily Mail, la família reial podria quedar-se amb un dels cadells d'Orla. Aquesta possibilitat ha generat un gran rebombori, especialment entre els activistes defensors dels drets dels animals. Aquest escàndol va portar el diputat Andrew Rosindell i diversos activistes a demanar que es revoqui l'estatus benèfic de Peta.
Rosindell i altres crítics consideren que Peta actua més com un “grup de protesta política extremista” que com una organització benèfica. A més, asseguren que l'organització no mostra proves de les seves activitats caritatives. Aquest incident ha posat la família reial en el punt de mira animalista, amb opinions dividides sobre el seu tracte cap als animals.