En els contes de fades, les cases reials viuen en un equilibri gairebé perfecte. Però en la realitat, fins i tot els palaus més imponents enfronten tempestes que no distingeixen entre sang blava i decisions humanes.
La Casa Reial de Suècia, que durant anys ha projectat una imatge d'estabilitat i modernitat, travessa ara una etapa de moviments inesperats. Decisions empresarials controvertides, bretxes de seguretat i preocupacions per la salut que han agitat la família reial.

Suècia sentencia la princesa Magdalena per la seva última decisió
Una de les protagonistes de l'actual enrenou és la princesa Magdalena, filla menor del rei Carles Gustau i la reina Sílvia. Després de passar una llarga temporada als Estats Units juntament amb la seva família, la princesa va decidir tornar a Suècia.
Si bé el seu retorn va ser interpretat com una mostra de compromís amb les seves funcions institucionals, Magdalena va sorprendre tothom en presentar el seu nou projecte. Es tracta d'una marca de cosmètics naturals desenvolupada en col·laboració amb una coneguda empresa.

El que crida l'atenció no ha estat només el producte, sinó la seva determinació d'utilitzar el seu nom civil, Madeleine Bernadotte. Marcant així un clar distanciament del seu paper com a membre actiu de la reialesa.
La decisió ha generat un fort debat públic. Mentre alguns celebren la seva independència, altres critiquen la manca de suport oficial per part de la Corona. A més, acusen la princesa de prioritzar els seus interessos personals.
Davant les crítiques, Magdalena ha trencat el silenci en una entrevista exclusiva. En aquesta, ha explicat que ni ella ni el seu germà, el príncep Carles Felip, reben ja fons de la Casa Reial. De fet, el mateix monarca els va animar a explorar noves vies professionals.

Cop per a Carles Felip de Suècia
A això s'afegeix la preocupació per la seguretat de Carles Felip, víctima d'una filtració de dades després d'un hackeig informàtic. Informació personal sensible, incloent-hi el seu correu i llocs que freqüenta, va quedar exposada, deslligant alarmes per la integritat de la família.
I com si no fos prou, la prolongada absència de la reina Sílvia en actes oficials va encendre rumors sobre el seu estat de salut. El Palau es va veure obligat a emetre un comunicat: la reina va ser sotmesa a una operació menor al peu, que va transcórrer amb èxit.
Així, entre decisions personals, ciberatacs i convalescències reials, la monarquia sueca navega temps de canvi, lluny del conte de fades, però més humana que mai.