rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

PREVISIÓ

Els ruixats tornaran a visitar Catalunya de forma dispersa aquest Dilluns de Pasqua

Sol, calor i xafogor en un diumenge de ple estiu

Les temperatures pujaran una mica arreu excepte a les Terres de l’Ebre, on baixaran després de la calorada de dissabte
Mapa de previsió per aquest diumenge | Catalunya Méteo

 

El temps de canícula i de ple estiu continuarà amb nosaltres diumenge i els següents dies. El sol dominarà arreu amb calor intensa que s’accentuarà una mica més en general després de la lleu baixada de dissabte, però les temperatures baixaran de forma moderada a les Terres de l’Ebre, on han tocat sostre aquestes últimes hores.

 

Pel que fa a l’estat del cel, a primera hora encara hi haurà alguns intervals de núvols a Ponent i a les Terres de l’Ebre, on de matinada no es descarta alguna, però s’acabaran trencant. A més, hi haurà núvols baixos en trams de la costa des del vespre de dissabte fins a mig matí de diumenge, especialment entre Tarragona i el sud de Girona, passant per Barcelona.

 

A la tarda, creixeran noves nuvolades a punts de muntanya, sobretot del Pirineu, on no es descarta alguna gotellada o ruixat feble i aïllat. Ambient plenament estiuenc per aprofitar.

 

El sol dominarà a tot el país | Àngel Galán

 

Calor de canícula i xafogor a la costa

Les temperatures pujaran una mica aquest diumenge després de la lleu baixada de dissabte. No obstant, a les Terres de l’Ebre patiran un descens moderat després d’un dissabte molt càlid. En general, la majoria de màximes es mouran entre els 30º i 35º.

 

Tot i això, a punts de l’interior es poden arribar als 36º, mentre que a Ponent es poden tornar a superar els 37º. A la costa, en alguns punts no s’arribarà als 30º, però la xafogor serà marcada amb sensacions de fins a 35º.

 

Possible calorada la propera setmana

Les temperatures es mantindran altes de cara a les properes jornades i, de fet, segons indiquen alguns models meteorològics, la calor encara s’accentuaria més a partir de dimecres, quan podríem tenir una nova calorada a tot el país.

 

Un extrem que haurem d’anar concretant al llarg de l’inici de la propera setmana. En general, el temps serà plenament estiuenc amb sol arreu i tan sols algunes nuvolades de tarda a punts de muntanya que deixaran xàfecs al Pirineu, en conjunt poc importants.