Foto d'una televisió amb una plataforma d'streaming.

Les 10 localitzacions de 'Peaky Blinders' que has de visitar sí o sí

Fem un recorregut per tots els escenaris i localitzacions on s'ha gravat la sèrie

Ja fa uns mesos que va acabar la sisena temporada de Peaky Blinders. Ara, segur que tots els seus seguidors estan esperant una setena temporada. La realitat, però, és que no hi ha notícies d'aquesta possibilitat. Més aviat, el que es diu és que la continuació d'aquesta emblemàtica sèrie arribarà en format de pel·lícula. De totes maneres, per recordar aquesta gran sèrie, farem un recorregut per les 10 localitzacions més emblemàtiques que ha regalat als seus espectadors.


Les localitzacions de Peaky Blinders


La sèrie es roda íntegrament a Gran Bretanya, en localitats com Liverpool, Leeds, Yorkshire, entre altres.

Peaky Blinders
La sèrie es roda íntegrament a Gran Bretanya | CCMA

1. Victoria Baths, Manchester


La ciutat de Manchester ha proporcionat bastants localitzacions a la sèrie. El barri de Northern Quarter va ser on Tommy va tenir una baralla amb armes. A més, un dels espais més impressionants que s'han utilitzat per al rodatge han estat els fascinants Victoria Baths, que van ser construïts el 1906. Aquests es van convertir en una  fira de cavalls on Tommy es va retrobar amb May. Al llarg dels anys, l'edifici ha servit no només per a entrenaments, sinó també per a ballar, per a jugar al bàdminton, a les bitlles i al bàsquet. 

2. Port Sunlight, Wirral


A Port Sunlight podem localitzar  la casa de tieta Polly. Mentre que en la ficció representa que està situada als afores de la ciutat de Birmingham, en la vida real la podem trobar en un preciós poble en la península de Wirral, prop de Liverpool. La vila va ser construïda a finals del segle XIX per l'empresa Lever Brothers, amb la finalitat de poder allotjar tots els treballadors de la fàbrica de sabons que es troba a prop. 


3. Black Country Living Museum, Dudley


Es tracta d'un fascinant museu a l'aire lliure que reconstrueix, en les seves més de 10 hectàrees, diferents  construccions històriques de més de 100 anys, abastant un període de temps d'entre 1850 i 1950. 

Així, és un dels escenaris més importants per a la sèrie on s'han rodat moltes de les escenes de la ficció. Si visiteu el museu, podreu reconèixer l'escola de St. James i el canal per on la família Shelby transporta els seus materials il·legals. 

4. Powis Street i altres carrers de Liverpool


A Liverpool podem trobar el carrer Powis Street, que s'ha utilitzat com a localització per a  recrear el barri on els 'Peaky Blinders' tenen el seu negoci. També s'hi han rodat escenes al carrer Admiral Grove i a altres punts de Liverpool, com Rodney Street,Mount Street, Upper Duke Street, Pilgrim Street i Stanley Dock. En aquesta última es va rodar una escena en la qual es va recrear una batalla entre pistolers. 


5. St. George’s Hall, Liverpool


És un dels edificis més emblemàtics i importants de la ciutat de Liverpool. Aquest lloc ha estat utilitzat per a rodar altres ficcions, però a la sèrie s'ha utilitzat per a gravar un luxós ball. St. George’s Hall és d'estil neoclàssic i la seva construcció es va acabar l'any 1854. Aquest edifici se sol usar per a celebrar-hi conferències, balls, esdeveniments, noces i també fa de palau de justícia. 


6. Arley Hall, Cheshire


Situada en el comtat de Cheshire, prop de Liverpool, aquesta preciosa casa de camp és una de les localitzacions més representatives de ‘Peaky Blinders’. S'utilitza per a representar la casa de Tommy. Tanmateix, per a això han hagut de fer retrats a mesura i decorar-la amb mobles dels anys 20. 

Arley Hall, que data del 1832, i els seus terrenys pertanyen, des de fa més de 5 segles, als vescomtes d'Ashbrook. Aquest edifici  també s'ha utilitzat per a rodarThe adventures of Sherlock Holmes i quan no s'hi està gravant cap sèrie, els turistes poden visitar la casa i els jardins. 


7. Newby Hall & Gardens, Ripon


A la regió de North Yorkshire, al costat del riu Ure, hi trobem aquesta casa del segle XVIII. Newby Hall & Gardens va ser l'edifici on Campbell i Grace van intercanviar informació. Es recomana visitar-la per la seva magnífica col·lecció de quadres, mobiliari i objectes decoratius que posseeix. 

8. Formby Beach


A la quarta temporada de Peaky Blinders, una de les escenes més importants per a la trama i per al desenvolupament de la història és la  baralla entre Tommy Shelby i Alfie Solomons. L'escena en qüestió va ser rodada en aquesta magnífica platja de la costa de Merseyside, prop de Liverpool. Sens dubte, és un dels arenals que més agraden als turistes que visiten la zona per la gran qualitat de l'aigua i per les seves dunes. 

9. Keighley & Worth Valley Railway, Haworth


A la localitat de Haworth, a 4 hores i mitja de Londres, es troba Keighley & Worth Valley Railway. Consisteix en un traçat històric de tren de més de 8 km de llarg. En ell, s'hi han rodat totes les escenes relacionades amb el ferrocarril de la sèrie. La línia, que va ser inaugurada el 1862, es va utilitzar durant un segle. 


10. Ajuntament de Leeds


Acabem el recorregut per les localitzacions de Peaky Blinders amb l'ajuntament de Leeds. Construït entre els anys 1853 i 1858, és on es roden les escenes de la sèrie que tenen lloc en la galeria d'art.

Aquesta pàgina s'ha traduït del castellà de la pàgina 'Carácter Urbano'

▶️ Vídeo del dia