Imatge d'aliments.

Els 2 aliments que hauries de menjar junts per reduir el colesterol en només 2 mesos

No dubtis a consumir aquests 2 aliments si vols cuidar la teva salut

Encara que el colesterol sigui necessari per a l'organisme, patir de colesterol alt és un risc clar per a la nostra salut. El colesterol augmenta la possibilitat de patir una malaltia cardiovascular, cosa que pot causar fins i tot en la mort.

Tot i que en la majoria de casos el colesterol és hereditari, és possible desenvolupar-la si no mantenim un estil de vida saludable. Per prevenir-ho, és molt important seguir una dieta que no tingui greixos saturats i que incorpori l'exercici físic.

El colesterol alt, un problema de salut pública

Segons la Fundació Espanyola del Cor (FEC), entre el 50-55% de la població adulta a Espanya pateix colesterol alt. És a dir, una gran part de la nostra societat ho pateix i no n'és conscient, ja que es tracta d'un problema asimptomàtic.

L'única manera de conèixer el nivell de colesterol al nostre cos és fent-se una anàlisi de sang. És important tenir un control per evitar obtenir un diagnòstic tardanament, això faria que fos més difícil reduir els seus nivells en sang.

Dibuix d'una artèria amb glòbuls vermells i colesterol groc.
El colesterol pot arribar a obstruir les venes i les artèries. | Getty Images

Són molts els aliments que ens ajuden a combatre el colesterol dolent, però l'últim descobriment dels investigadors és realment esperançador. Segons la revista Nutrients, hi ha dos aliments que, combinats, ajuden a reduir notablement els nivells de colesterol. Es tracta de productes molt coneguts, apreciats tant pel seu sabor com pels beneficis nutricionals.

Els 2 aliments que has de combinar per eliminar el colesterol

Aquests són els dos aliments que combaten el colesterol des del primer moment:

1. La Carxofa

Tot i que la carxofa és molt comuna als supermercats i al nostre rebost, la majoria no saben els grans beneficis que aporta per a la nostra salut. Es tracta d'un aliment ric en vitamines ( A, B, C, E i K ) i minerals. A més, té un sabor exquisit i l'ha podem afegir en molts plats.

Primer pla de carxofes
Les propietats de les carxofes ajuden a combatre el colesterol. | Getty Images

La carxofa és molt freqüent en les dietes d'aprimament, perquè té poques calories (22 quilocalories per cada 100 grams). És a dir, no només és bona per al nostre colesterol, sinó que ens pot ajudar a perdre o controlar el pes. També té moltes quantitats de fibra, per la qual cosa ajuda al correcte funcionament del nostre trànsit intestinal i ens farà sentir més lleugers durant el dia.

2. Bergamota

La bergamota és una fruita cítrica amb un sabor similar al de la pera, però més agra. La seva forma ens recorda a una llimona, però el seu sabor és més intens que aquesta.

Itàlia és el principal país que s'ocupa del seu cultiu, però és possible comprar-lo en alguns supermercats, herbolaris o la compra en línia. Encara que s'utilitza més per als perfums, també la podem afegir a la nostra dieta.

Imatge d'una bergamota.
La bergamota té grans beneficis. | Getty Images

Una altra opció al fruit és el seu oli, que es pot consumir de diverses maneres. Són molts els estudis que diuen que el consum d'aquest producte és molt bo perquè conté propietats essencials per al cos i la ment. El seu aroma pot alliberar serotonina i dopamina al nostre cervell, i també té compostos amb efectes analgèsics i antiinflamatoris.

A més, si et preocupa l'insomni, t'ajudarà perquè està composta per linalool i acetat de linalilo. L'oli també és beneficiós per a la nostra pell, és usual trobar-lo en productes cosmètics per disminuir les marques de la cara o per a neteges profundes.

Imatge d'un pot amb oli de bergamota.
L'oli de bergamota té extractes naturals molt profitosos. | Getty Images

Si no et convenç el fruit o el seu oli, pots provar les infusions d'herbes que contenen bergamota. D'aquesta manera també ajudaràs a disminuir el colesterol del teu cos.

Com actuen per reduir el colesterol?

És cert que aquests dos aliments, per separat, ja són molt bons per a la nostra salut. Ara bé, si es combinen, els efectes per reduir el colesterol són realment impressionants.

Segons l'estudi publicat a la revista Nutrients, els investigadors van posar al voltant de 60 mg de fitosoma de bergamota i 100 mg d'extracte sec de fulla de carxofa. Els participants a l'assaig clínic tenien alts nivells de colesterol a la seva sang, i van notar canvis al cap de 2 mesos.

Diverses carxofes sobre una taula
La carxofa complementa a la bergamota en contra del colesterol dolent. | Getty Images

Els pacients que van rebre la suplementació combinada van aconseguir reduir clarament els nivells de colesterol dolent. A més, els experts també van veure que hi va haver millores clares pel que fa al percentatge de greix corporal, al seu pes i fins i tot a la circumferència abdominal. En definitiva, combinar la bergamota amb la carxofa ajuda a reduir el risc de patir malalties cardiovasculars.

De totes maneres, els investigadors reconeixen que cal continuar fent estudis en aquest sentit. El descobriment obre, això sí, la porta a possibles nous fàrmacs contra el colesterol, que poden resultar molt beneficiosos. Els seus efectes són especialment positius en aquells pacients que no responen bé a la bergamota per si sola.