Monedes antigues

Les 4 monedes més buscades amb què pots aconseguir milers d'euros

Per aquestes monedes els experts estan disposats a pagar grans quantitats de diners

Fins a 4.000 euros: aquest total és el que molts col·leccionistes estan disposats a pagar per algunes de les monedes més buscades a l'estat. Qui diu que no les pots tenir tu al calaix de casa teva? Et revelem quines són les pessetes més valorades en l'actualitat.

El món de la numismàtica cada cop té més rellevància al nostre país. Les plataformes de subhasta en línia han marcat un abans i un després en el sector col·leccionista, fent molt més fàcil la recerca d'aquestes peces.

Una dinàmica que ja no només es practica entre els experts, sinó que està despertant l'interès de moltes més persones. I és que, tal com està la situació, a qui no va bé un petit sobresou?

Aquestes són les 4 monedes més buscades a Espanya

Les monedes s'han cobrat amb el pas del temps, i la veritat és que algunes ho han fet més que d'altres. En aquest sentit, la carrera dels col·leccionistes per aconseguir les millors peces també ha resultat ser un condicionant clau en el preu que se'ls atorga.

Generalment, aquelles monedes amb trets únics són les més rellevants, característiques especials, exclusivitat i, fins i tot, les que tenen errors d'encunyació. Sobre això, hem de dir que els espanyols ens emportem el palmell.

Espanya compta amb un gran i ric llegat de monedes, essent un dels països amb més exemplars singulars i especials. A continuació, et mostrem les peces antigues més buscades pels experts avui dia:

1. Moneda de 8 escuts Ferran VII (1821)

És una de les monedes més revalorades del moment. La peça va ser encunyada a la Casa de Moneda de Guadalajara, l'única autoritzada per gravar or entre 1813 i 1820. Precisament, el seu alt valor és degut a aquesta característica.

La moneda 8 escuts de 1821 té gravat el rostre del rei Ferran VII, amb una corona de llorer. Al revers s'aprecia l'escut oficial. Actualment, aquesta peça pot assolir un preu de fins a 4.200 euros al mercat numismàtic.

Moneda 8 escuts Fernando VII
Aquesta moneda té gravada la cara del rei Ferran VII | SUBASTAS NUMISMÁTICAS

2. Moneda de 100 Ecu - Moneda Commemorativa FNMT (1995)

La moneda forma part d'una edició d'exemplars dissenyats en honor a l'Armada Espanyola. Aquesta, en concret, porta gravada la imatge d'Álvaro de Bazán, Marquès de Santa Cruz, que va lluitar a la guerra de Lepant.

Com a curiositat, és una peça de 34,55 grams d'or de 900 mil·lèsimes. Per aquesta moneda commemorativa del 1995, els experts estan disposats a pagar fins a 1.959 euros.

Moneda 100 ECU
Aquesta va ser un homenatge a l'Armada Espanyola. | FILATELIA MONGE

3. Moneda de 20 pessetes Alfons XIII (1962)

La història d'aquesta moneda de 20 pessetes és una mica especial, encara que data del 1887, va ser encunyada de nou el 1962. Per això, es va utilitzar la mateixa tècnica original, això no obstant, van triar canviar els assajadors per diferenciar-les de l'exemplar original.

La peça té estampat el perfil del rei Alfons XIII i, al revers, l'escut oficial. El seu preu al mercat numismàtic arriba als 1.925 euros.

Moneda 20 pessetes
La moneda de 20 pessetes d'Alfons XIII va ser reencunyada en 1962. | UCOIN

4. Moneda d'1 pesseta (1946)

Una altra de les monedes més buscades és aquesta pesseta encunyada el 1946. Es tracta d'una edició limitada, de la qual només se'n van fabricar 800 exemplars, cosa que la converteix en una peça d'alt valor.

La moneda, dissenyada per l'escultor Mariano Benlliure i Gil, té gravada la cara de Francisco Franco. Si escau, el valor que estan disposats a pagar els experts és fins als 2.422 euros.

Moneda d'1 pesseta
És una moneda d'edició limitada. | SUBASTAS NUMISMÁTICAS

Revisa els teus calaixos: podries tenir-les a casa

Encara que algunes d'aquestes monedes són edicions exclusives, altres han estat circulant pel país durant anys. Amb la qual cosa, hi ha la possibilitat que es trobin a casa teva.

Si ets el propietari d'una d'aquestes peces, has de saber que tens dues opcions: pots publicar-les i vendre-les en una plataforma de subhastes, o bé pots guardar-les i esperar per veure si el seu valor incrementa, cosa molt habitual al mercat numismàtic.

      Imatge del logotip de WhatsApp     NOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!