Imatge d'una parella comprant mobles a una botiga

La cadena nòrdica de mobles barats que fa tremolar Ikea: botigues per tot arreu

La cadena està començant a guanyar adeptes per tot Espanya

Ikea ha sumat un nou competidor, el qual podria fer trontollar els fonaments del seu imperi. Es tracta, ni més ni menys, que una cadena danesa amb diferents seccions enfocades a la decoració de la llar.

I encara que com n'hi pot haver moltes, la nova rival d'Ikea compta amb una característica difícil d'ignorar: té preus molt econòmics. A més, ofereix mobiliari molt similar al d'Ikea, per tant els clients troben una alternativa molt semblant, però molt més barata.

      Imatge del logotip de WhatsApp     NOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA totes les notícies del TEMPS de Catalunya al WhatsApp!

JYSK arrasa: així és la cadena de mobles danesa

Encara que molts s'hi dirigeixin com l'Ikea danès, la veritat és que el nom d'aquesta cadena és JYSK. Es tracta d'una companyia fundada el 1979 i pertanyent al 'Grup Lars Larsen', que va decidir que el nom representés els seus valors principals: modèstia, minuciositat i honestedat.

I gràcies a ells, la cadena ha permès fer-se un important buit al mercat internacional. Segons les dades, reuneix fins a un total de 3.000 botigues distribuïdes a 50 països, entre els quals hi ha Espanya.

Imatge de l'entrada d'una botiga JYSK
La companyia compta amb un bon nombre de botigues a més de 50 països | TWITTER: @THEHAMST

Tot i això, la presència de la cadena se centra majoritàriament en un punt exacte del nostre país. Concretament, a València, ja que és la ciutat que més botigues JYSK recull. Això sí, la companyia està duent a terme el seu pla d'expansió, per la qual cosa no seria estrany que aviat arribés a altres ciutats del país.

Encara que en el cas de no disposar de cap botiga propera, els clients no només tenen l'opció d'efectuar les compres als establiments físics, sinó també a la botiga 'online'. A la mateixa pàgina disposen de dues possibilitats: comprar en línia, però anar a recollir-lo a la botiga (estil 'Click & Collect') o demanar-lo perquè es lliuri al domicili. Si opteu per aquesta segona opció, la comanda pot trigar entre 2 i 10 dies laborals.

Què hi podem trobar a les botigues d'aquesta cadena danesa?

Els productes de JYSK es divideixen entre diferents seccions, entre les quals hi ha: dormitori, bany, oficina, saló, menjador, emmagatzematge, cortines, jardí i articles per a la llar. I dins d'aquestes, és possible trobar subdivisions encara més concretes com: coixins, armaris, bancs, rucs per a roba, llits inflables, llit per a nens, etc.

Així mateix, compta amb una secció 'outlet' on és possible fer-se amb productes descatalogats a preus rebaixats. Això sí, cal destacar que la majoria es troben únicament a la botiga, delimitant així les oportunitats dels clients per aconseguir algun producte.

En tot cas, la cadena compta amb fullets en línia, disponibles a la seva pàgina. D'aquesta manera, els clients poden conèixer els articles més vistosos o oferts de la setmana. A més a més, cadascun dels articles et redirigeix a la seva pàgina concreta, en el cas de voler saber-ne més o voler comprar-lo.

La cadena aposta per «preus baixos cada dia»

Sent tan important per a ells comptar amb productes econòmics, promou una secció anomenada 'preus baixos cada dia'. En ella, els clients poden comprar, com ells aclareixen a la pàgina, «articles de gran valor al preu més baix marcat». A més, en ella és possible trobar articles de qualsevol àmbit de la decoració, permetent així que el nombre de referències sigui força ampli.

Entre els més de 1.500 productes que apareixen en aquesta secció, és possible aconseguir prestatges per a quadres per 6 €, llits inflables per 55 € o rucs per a roba per tan sols 20 €. Aquests preus, els quals són molt competitius, no és comú trobar-los a altres botigues. Així doncs, no és estrany que la cadena vagi sumant, cada cop més, clients.