Diversos carrets de Mercadona

4 productes de Mercadona que quasi han duplicat el seu preu des del desembre passat

Els preus d'aquests quatre productes de Mercadona ara són gairebé el doble de cars des del mes de desembre passat

És fàcil adonar-se que avui omplir la cistella de la compra és molt més car que fa un any. Especialment, després de l'arribada de la recessió a les nostres vides. En podem trobar un exemple clar en alguns productes de Mercadona.

Si comparem un tiquet de compra d'ahir amb el de fa 12, 18 o 24 mesos per una compra similar, notarem que els nostres diners ajuden menys a omplir la nevera. De fet, l'IPC publicat per l'INE ens dona una idea de quant ha augmentat el cost de la vida.

També podem descobrir-ho a través dels productes més populars d'algunes de les cadenes de supermercats més coneguts, com ara el cas de Mercadona.

I és que, com ha advertit recentment un usuari a través de Twitter, podem posar com a exemple l'existència d'un total de quatre productes típics de Mercadona que gairebé pràcticament han duplicat els seus preus en pocs mesos.

Aquests són els productes de Mercadona que més han augmentat els seus preus en poques setmanes

Eduardo Garzón ha publicat un tuit on podem descobrir una cosa alarmant: els preus d'alguns productes bàsics (tots aliments), s'han incrementat de forma notable en poques setmanes, de desembre a febrer de 2023.

Sorprenentment, gràcies a la publicació d´aquesta llista hem sabut que tots els productes que han pujat de preu a gairebé el doble, tots són de la cadena de supermercats Mercadona.

El que més ha pujat de preu és la mongeta tendra plana de 350 grams, incrementant el seu preu en un 93,29%. Va seguida de prop pels ous grans talla L, amb un 92,20%. A aquests aliments el segueixen quatre més molt consumits per part dels clients, com és el cas dels alvocats (86.96%) i els ous en general (70%).

 

Els ous que utilitzem han de tenir la closca intacta
Els ous també han pujat sorprenentment de preu | Getty Images

 

Quins altres productes de Mercadona també han pujat de preu?

 

A més a més dels esmentats anteriorment, també destaca l'augment dels preus en altres productes bàsics de consum diari entre els clients. És el cas del cigró cuit Hacendado 2,3 kg (55.0%), de les cebes (48.39%), de la llet semidesnatada Hacendado (46.81%), del plàtan de Canàries (41.67%), de les patates (38.69%) i de les pastanagues paquet 500 (37.68%).

 

Per què pugen tant els preus dels aliments i productes més bàsics?

 

Un dels factors principals que ha influït en l'augment de preus és l'augment del cost de l'energia. Els preus del petroli i del gas natural han augmentat en els darrers anys, cosa que ha encarit els costos de producció i distribució dels aliments i productes més bàsics.

 

Els productors i distribuïdors d'aliments han d'utilitzar energia per mantenir els aliments frescos i transportar-los fins als supermercats i botigues, cosa que augmenta els costos de producció i de distribució.

Un altre factor que ha influït en l'augment de preus és el canvi en el clima. El canvi climàtic ha provocat condicions meteorològiques extremes, com ara sequeres i inundacions, que han afectat la producció d'aliments a diferents parts del món.

 

La disminució en la producció d'aliments ha portat a un augment en els preus dels aliments, especialment dels productes frescos, com ara fruites i verdures. La inflació és un altre factor que ha influït en l'augment de preus. La inflació fa referència a l'augment generalitzat dels preus dels béns i serveis en una economia.

 

La inflació pot ser causada per una varietat de factors, com l'augment de l'oferta monetària, l'augment dels costos de producció i la disminució de l'oferta de béns i serveis.

 

A més, tot i que és cert que les causes poc preocupen la població, l'augment en els preus dels aliments i productes bàsics sí que està alarmant molts. Els aliments de Mercadona que han pujat tantíssim de preu en poques setmanes no són més que el començament.