Una dona gran pensant amb el dit recolzat al cap

Els 4 tipus d'aliments que augmenten el risc d'Alzheimer: molts comuns a Espanya

T'indiquem els aliments amb més possibilitat d'aparició de demències

Una de les grans recomanacions dels experts és intentar fer una vida saludable. Els experts sempre indiquen que menjar sa és un dels hàbits més importants per gaudir d'una bona salut. És indispensable per assolir un bon nivell físic i mental.

Per tant, per aconseguir aquest objectiu cal adoptar una sèrie de costums, com ara una bona nutrició i exercici físic. A continuació, t'expliquem els aliments que tenen més risc d'augment de l'Alzheimer.

Aliments que augmenten el risc d'Alzheimer

La doctora Uma Naidoo, autora del llibre Este es tu cerebro en la comida, ha investigat com els bacteris intestinals poden desencadenar processos metabòlics. A més a més, poden provocar una inflamació cerebral que pot afectar la memòria i la concentració.

Hi ha diversos estudis que assenyalen que hi ha la possibilitat de reduir aquest risc evitant aliments que poden exposar la flora intestinal. Després de conèixer això, la doctora Uma Naidoo ha dissenyat una llista amb diversos aliments que cal evitar. Sobretot, per poder combatre la inflamació i promoure la salut cerebral, el pensament agut i la presa de decisions adequada.

T'expliquem a continuació els aliments que tenen més risc d'augment de l'Alzheimer.

Aliments fregits

Durant l'època d'estiu solem menjar amb més freqüència aliments fregits. Hem parlat amb alguns usuaris per veure si aquesta afirmació és correcta i aquesta n'és la resposta: «Els menjars fregits són presents a totes les cartes dels restaurants per la facilitat i rapidesa de la seva preparació. Tot això els converteix en productes molt acceptats i demandats pel consumidor».

Patates fregides en un plat
Els aliments fregits no són gens bons per a l'organisme. | PixaBay

Tanmateix, tots aquests productes no són positius per a la nostra alimentació. Principalment, el problema és la manera de cuinar aquest producte. Sense anar més lluny, les verdures fresques són un aliment que conté fibra i nutrients. Ara bé, si aquest aliment s'arrebossa i es fregeix, perd tots els beneficis enumerats anteriorment. Fins i tot, pot generar nombrosos perjudicis per a la nostra salut.

Els menjars fregits, segons la doctora Uma Naidoo, poden danyar els vasos sanguinis responsables de subministrar sang al cervell. A les seves anàlisis indica que pot afectar la memòria i la capacitat d'aprenentatge. De fet, diferents estudis indiquen que una dieta basada en aliments fregits es relaciona amb notes més baixes en aprenentatge i memòria. Aquests estudis també van confirmar que les persones que consumeixen fregits tenen més probabilitat de patir depressió al llarg de la seva vida.

Ultraprocessats i sucres

Altres experts indiquen que una dieta basada en aliments amb molt de sucre pot conduir a un excés de glucosa al cervell. Alguns estudis indiquen que relacionen l'excés de glucosa amb els problemes de memòria i una plasticitat menor de l'hipocamp.

Tros de pastís sobre un plat
Abusar dels productes amb sucres tampoc és gaire saludable. | PixaBay

Per a aquells que no ho sàpiguen, l'hipocamp és justament la zona que controla la memòria a llarg termini i la retenció d'informació. Els ultraprocessats i els sucres augmenten la probabilitat de patir diabetis tipus 2, i fins i tot, de patir un augment de pes.

Carbohidrats

La doctora Uma Naidoo assenyala que els carbohidrats augmenten el risc de patir depressió. Tenen un impacte directe sobre la memòria i la concentració. Segons diversos estudis, les persones que consumeixen uns carbohidrats de millor qualitat tenen un 30 % menys de probabilitats de desenvolupar depressió. Els aliments amb més índex de qualitat dels carbohidrats són el pa blanc o l'arròs blanc.

Begudes alcohòliques

Hi ha diversos estudis que assenyalen que hi ha una gran vinculació entre l'alcohol i la demència. Alguns experts suggereixen que, com més consum d'alcohol es faci, menor serà la mida del cervell. A més, apunten que qualsevol nivell de consum té efectes negatius per a la salut.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!