5 aliments que pots trobar al supermercat i no s贸n ni de lluny el que semblen

L'OCU ha elaborat una llista d'aquests aliments 'fake'

La vitrina d'un supermercat amb tota mena de productes curosament ordenats
L'OCU t茅 una llista d'aliments que no s贸n el que semblen | Pixaby

L'Organitzaci贸 de Consumidors i Usuaris t茅 una llista de 10 aliments que no s贸n el que semblen. Encara que segons explica, 芦la normativa d'etiquetatge d'aliments 茅s clara quan diu que aquest no ha de confondre al consumidor禄, la veritat 茅s que algunes marques fan servir imatges atractives i noms que poden provocar que els consumidors creguem que s贸n d'una manera concreta quan, en realitat, no ho s贸n.

Segons l'organitzaci贸, el que cal fer per evitar-ho 茅s llegir els ingredients en l'etiqueta de l'aliment, per aix铆 assegurar-nos que no s贸n aliments 'fake'. L'OCU, a m茅s, compta amb una campanya anomenada #etiquetastrampa que poden signar els consumidors per acabar amb elles.

L'organitzaci贸 ha elaborat una llista amb 10 exemples d'aquests aliments 'mentida', per aix铆 evitar que ens enganyin. D'aquests 10 exemples, hem volgut destacar els 5 que creiem que s贸n els m茅s comprats. Vols saber quins s贸n?

Carn adobada... I aiguada

En els supermercats podem trobar tota mena de carns adobades, com podrien ser els filets a l'allada, els filets a la proven莽al o el gall d'indi al pebre vermell. Aquests aliments s贸n envasats de manera atractiva, i la veritat 茅s que tenen molt bon gust. Per貌 segons explica l'OCU, aquests preparats, a m茅s de tenir entre un 10 i un 25% d'aigua afegida, compten amb additius per retenir aquesta aigua, a m茅s de correctors del pH i esp猫cies colorants.

Suc amb llet

Segons explica l'organitzaci贸, un altre dels aliments 'fake' que podem trobar f脿cilment al supermercat s贸n els sucs amb llet. De fet, si llegim la llista d'ingredients d'aquests sucs, es pot comprovar que nom茅s contenen el 10-12% de llet i entre un 10 i un 14% de fruita. Vaja, que el gust que tenen prov茅 de sucres, edulcorants, aromes i acidulants. L'OCU, a m茅s, fa una 芦menci贸 a part禄 sobre els envasos que posen 猫mfasi en les vitamines que tenen perqu猫 ens dona la sensaci贸 que es tracta d'aliments sans, quan no ho s贸n.

Pringles

Admetem-ho: les Pringles s贸n una de les nostres patates fregides preferides. Per貌... De veritat s贸n patates fregides? Segons l'OCU, entre els ingredients que apareixen a la llista de les Pringles ens trobem que l'ingredient principal 茅s la patata, per貌 no fregida. Compta amb patates deshidratades, olis vegetals, farina d'arr貌s, mid贸 de blat, farina de blat de moro, emulgent, maltodextrina, extracte de llevat, llevat en pols, sal i colorant. Pel que, segons explica l'organitzaci贸, 芦de patata fregida tenen zero禄.

Bimbo - Llesca estil artes脿

Segons explica l'OCU, els criteris que es van establir en la normativa del pa en l'any 2019, explicaven que en la seva elaboraci贸 芦ha de predominar la part manual sobre la mec脿nica i ha d'estar fet per un mestre forner禄. La Llesca estil artes脿 de Bimbo sembla que se les ha enginyat per donar una imatge del seu producte que no li correspon: en anomenar-la 'llesca estil artes脿' no es refereix al pa, sin贸 a la llesca.

Damm Lemon

Un altre dels productes destacats en la llista de l'OCU 茅s la Damm Lemon, que se suposa que est脿 feta amb 芦6 parts de cervesa i 4 parts de llimona禄. No obstant aix貌, sembla que aquestes 4 parts de llimona nom茅s s贸n una 芦petit铆ssima part de la beguda refrescant禄. Segons l'OCU, no cont茅 llimona, sin贸 芦suc de llimona a partir de concentrat禄.


Comentaris

envia el comentari