Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Ametlles sobre una mica de llet

Les 5 begudes d'ametlla més sanes del mercat, segons l'OCU

L'Organització de Consumidors i Usuaris ha indicat les millors llets vegetals d'ametlla
Ametlles sobre una mica de llet
L'OCU ha esbrinat quines són les begudes d'ametlla més saludables | PIXABAY

El consum de les begudes vegetals creix a Espanya a molt bon ritme, mentre el de la llet de vaca decau, ja que en el que va de segle, hem deixat de consumir 27 litres de mitjana per persona. No només és una qüestió de gust, sinó que en moltes ocasions es deu a la intolerància a la lactosa o al gluten que pateixen moltes persones. Les begudes vegetals, igual que la llet tradicional, aporten múltiples beneficis per a la salut.

 

Propietats i beneficis de la llet d'ametlla

Aquestes begudes vegetals d'ametlla estan compostes majoritàriament per aigua i un petit percentatge de la fruita seca en qüestió (entre el 2 i el 4%, habitualment). Aporten molta energia i contenen gran quantitat de magnesi, ferro i vitamines, com la B o la E.

 

 

A més, com que tenen molt potassi, són beneficioses per al cervell i els músculs. Per altra banda, gràcies a la fibra que posseeixen les ametlles, ajuden a reduir el colesterol i faciliten el trànsit. Tot i que contenen calci, la quantitat és molt menor que les que posseeixen les llets de vaca.

Les 5 begudes d'ametlla més saludables

Aquest fet genera que siguin recomanables per a les persones que pateixen anèmia, senten debilitat, osteoporosi o problemes hepàtics. Per això mateix, si vols cuidar-te de la millor manera possible, en el següent llistat et deixem les begudes vegetals d'ametlla més recomanades segons l'Organització de Consumidors i Usuaris.

 

1. Almendrola

Segons l'últim informe de l'OCU, aquesta és la millor beguda vegetal d'ametlla amb 68 punts sobre 100, creada amb "aigua, sucre, ametlles (4%), emulgent: lecitina de gira-sol i sal marina". Liquats vegetals, a Girona, és el fabricant d'Almendrola i assegura mantenir «la recepta de fa més de cinquanta anys» i utilitzar l'aigua del parc natural de Montseny per a la seva creació.

 

Llet d'ametlles Almendrola
Aquest producte és el millor del rànquing de l'Organització de Consumidors i Usuaris | Almendrola

La companyia destaca que «les begudes Almendrola s'elaboren a partir de la mateixa ametlla torrada sencera i pelada». Aquest article només té 53 kcal cada 100 ml i un baix contingut en greixos. Costa al voltant d'1,80 euros el litre.

 

2.Milbona

En Lidl trobem la segona millor beguda d'ametlla segons l'OCU. Una beguda també 100% vegetal i que està enriquida amb Vitamines A, D i B12 i calci. A més, només té 29 kcal cada 100 ml.

Aquest article està compost per aigua, sucre, 2% d'ametlles, sals càlciques d'àcid ortofosfòric, emulgent: èsters cítrics dels monos i diglicèrids dels àcids grassos; estabilitzant: goma gellan; sal, aroma i vitamines A, D i B12.

 

Beguda vegetal d'ametlla Milbona
Aquesta beguda de Milbona és una de les millors llets d'ametlla | Lidl

La beguda és de la marca Milbona, la marca blanca de productes lactis de Lidl, i és una de les més econòmiques del mercat. La llet d'ametlla de Milbona l'elabora el Grupo Frías, a Burgos, i està disponible a Lidl per 1,39 € / L.

 

3. Carrefour BIO

Carrefour ha adaptat la recepta per a la seva llet d'ametlla BIO, composta per aigua, sucre de canya, ametlles 2%, estabilitzant: goma guar, sal i aroma.

 

Beguda vegetal d'ametlla BIO
Aquest article constitueix la tercera beguda vegetal més saludable de la selecció de l'OCU | Carrefour
 

Tots aquests ingredients procedeixen de l'agricultura ecològica i el producte està valorat amb la lletra B en el sistema Nutriscore. La beguda conté 30 kcal cada 100ml i amb prou feines té greixos. Està elaborada a Madrid i es pot comprar a la seva botiga en línia per només 2,05 € / L.

 

4. Hacendado, Mercadona

Entre els centenars de productes de la marca Hacendado no poden faltar les begudes vegetals. En el cas de la llet d'ametlla Zero, que no té sucres afegits i està elaborada amb aigua, ametlles (3%), emulgent, estabilitzants, sal, aroma i edulcorants. A més, aquesta només té 17 kcal cada 100 ml i es pot trobar a Mercadona per només 1,40 € / L.

 

Beguda vegetal d'ametlla Zero
Aquesta beguda d'Hacendado és una de les millors llets d'ametlla segons l'OCU | Mercadona

5. Alpro, Central Lechera Asturiana

En tots els supermercats trobem aquest producte de la marca Alpro, que és especialment recomanable perquè no conté sucres ni edulcorants. La beguda està elaborada amb aigua, ametlla (2,3%), fosfat tricàlcic, sal marina, estabilitzants, emulgent i vitamines (B2, B12, i, D).

 

Beguda vegetal d'ametlla Alpro
La beguda Alpro és una altra de les que l'OCU classifica com a saludables en el seu rànquing | Carrefour

A més, només té 12 kcal cada 10 ml, és baixa en greixos i és font de fibra, calci i vitamina B12, que contribueix a la reducció del cansament i la fatiga. El producte està valorat amb la lletra A en el sistema Nutriscore. Aquesta beguda es pot trobar per només 1,79 € / L.