Imatge d'arxiu d'una noia posant crema solar a l'esquena d'un noi

Cinc consells infal·libles per a cuidar-te la pell aquest estiu

Hi ha coses que ja saps, però n'hi ha d'altres que et podrien passar desapercebudes a l'hora de protegir-te dels raigs solars

Tenir cura de la pell és molt important, sobretot a l'estiu, quan l'exposem de manera directa i prolongada al sol.

Repassem cinc consells fonamentals per a tenir una pell sana.

Les claus infal·libles per a cuidar-te la pell a l'estiu

L'estiu és el moment perfecte per a lluir un bronzejat bonic, però també és l'època de l'any amb més riscos, ja que és quan estem més exposats a la radiació solar. Cremades, vermellors, taques, arrugues, etc. són algunes de les conseqüències de les jornades de platja, piscina o muntanya i, en siguem conscients o no, perjudiquen la salut de la nostra dermis.

Neteja i hidratació

Cal començar per una bona neteja, tant del cutis com de la resta del cos. És important que, en la teva rutina de neteja diària, utilitzis productes no agressius. No han de generar irritació i han de ser sense perfum.

Després d'aquest primer pas, el següent és hidratar, tant per dins com per fora. La hidratació externa, és a dir, la que prové de cremes o olis, aporta aquesta dosi extra tan necessària a l'estiu. I pel que fa a la interna, en aquesta època estival és especialment important beure més quantitat de líquids. Pot ser aigua, infusions o sucs de fruites naturals. A més, podem aprofitar per a prendre begudes que, a part d'hidratar-nos, ens aportin beneficis addicionals.

Hàbits saludables

L'alimentació també té un efecte directe en l'aspecte de la pell. A l'estiu, el més recomanable és augmentar el consum de productes rics en vitamines antioxidants com l'A, la C i la E. Aquests aliments combaten la degeneració cel·lular i prevenen l'envelliment.

Igual que l'alimentació, una bona rutina de son és un altre factor clau. Per a mantenir la dermis en bon estat, és molt important descansar bé. És durant les hores de son quan les cèl·lules es produeixen i recuperen força.

Protegir-se del sol

Un dels recursos bàsics per a protegir-nos del sol i dels raigs ultraviolats és la crema solar. Però, què hem de tenir en compte a l'hora de triar-ne una?

Com ens avancen des d'aquest perfil d'Instagram, és molt important que el nivell de protecció davant les cremades solars sigui, com a mínim, de factor 30. Com més alt sigui aquest filtre, més ampli és el període en què es pot prendre el sol sense risc de patir cremades.

A més, és important que protegeixi contra els raigs UVA, així com dels raigs UVB. També és recomanable assegurar-se que la crema sigui resistent a l'aigua.

Evita les hores de major incidència solar

Com recorda cada any l'Associació Espanyola de Dermatologia i Venereologia, evita exposar-te al sol en les hores centrals del dia. Es tracta d'un consell bàsic que, per desgràcia, a vegades oblidem.

Roba i complements adequats

A més de posar-nos crema solar, recordem quins són els altres grans aliats de la nostra pell en aquesta època de l'any. Els barrets, gorres i ulleres de sol són imprescindibles. 

Seguint aquests consells, et podràs cuidar la pell i gaudir al màxim d'aquest estiu. No és tan difícil i et portarà grans beneficis.