Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge d'una ampolla d'oli amb unes olives en primer pla

Els 5 millors olis d'oliva que pots comprar en el supermercat (segons els experts)

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha realitzat un rànquing valorant diferents paràmetres
Muntatge d'una ampolla d'oli amb unes olives en primer pla
L'OCU ens diu quins són els millors olis d'oliva que podem trobar als supermercats | Pixabay

L'Organització de Consumidors i Usuaris ha fet un rànquing per saber quins són els millors olis d'oliva del mercat i on es poden comprar. Per elaborar aquesta llista, l'OCU ha tingut en compte factors com l'acidesa, l'etiquetatge, la cura del fruit o l'autenticitat.

Estem segurs que aquest 'top 5' de l'OCU et resultarà molt útil per a la pròxima vegada que necessitis comprar aquest 'súper aliment', el qual aporta molts beneficis. Vols saber quins són els millors olis d'oliva del mercat segons l'OCU? Aquest és el 'top 5'.

Top 1: Oleoestepa

Segons l'OCU, el millor oli d'oliva que es pot comprar a un súper és el de la marca Oleoestepa (DO Estepa), ja que té una gran qualitat, arribant a tenir 5 estrelles sobre 5, tant en conservació com en acidesa, així com en qualitat dels fruits i anàlisi sensorial.

Però l'etiqueta només té una puntuació de 3 sobre 5, de manera que la puntuació final es queda en 85 sobre 100. Aquest oli es pot trobar en supermercats com El Corte Inglés, Carrefour o Alcampo. Ja l'has provat?

Top 2: Oli d'oliva Carrefour

L'oli d'oliva de Carrefour es col·loca en el segon lloc del rànquing gràcies a la seva puntuació màxima en acidesa, anàlisi sensorial, autenticitat i cures del fruit. No obstant això, l'etiquetatge i la conservació compten amb un total de 4 sobre 5 estrelles. Es pot trobar a Carrefour per 3,63 euros per litre.

Top 3: Mercadona - selecció cooperativa

Aquest oli d'Hacendado té una puntuació de 8 sobre 100, i és qualificat per l'OCU per la seva 'molt bona qualitat'. Té una puntuació màxima en acidesa, anàlisi sensorial, qualitat del fruit i autenticitat del producte. Aquest producte té un preu aproximat de 5 euros per 0,75 litres, i es pot trobar a Mercadona.

Top 4: Auchan - Alcampo

En el quart lloc podem trobar, amb una puntuació de 81 sobre 100, l'oli d'oliva verge extra d'Auchan, la marca blanca d'Alcampo. Aquest té una puntuació màxima de 5 punts en totes les categories menys en l'anàlisi sensorial i etiquetatge. Té un preu aproximat de 3,27 euros per litre.

Top 5: Oli d'oliva verge extra bio - El Corte Inglés

El Corte Inglés també ocupa un lloc al 'top 5' de l'OCU amb un dels seus olis bio. Té un preu aproximat de 4,49 euros per cada mig litre, i obté una puntuació màxima en qualitat, acidesa, autenticitat i cura del fruit. Té una puntuació de 81 sobre 100.

Altres olis del rànquing

Després d'aquest 'top 5', que estem segurs que us ajudarà a triar on comprar l'oli d'oliva, cal dir que l'OCU també li ha donat una bona puntuació als següents olis:

  • Carrefour - Oli d'oliva verge extraecològic
  • Maeva - Oli d'oliva verge extraecològic
  • Borges - Oli d'oliva verge extra
  • Auchan (Alcampo) - Oli d'oliva verge extra