Una persona preparant un cafè

6 alternatives perfectes al cafè per començar el dia amb molta energia

Aquests aliments faran que els teus dies comencin al màxim de vitalitat

Sigui pel motiu que sigui, potser estàs buscant una alternativa al cafè que faci la funció de despertar-te. O potser el que busques no és només una alternativa, sinó un 'plus' d'energia que t'ajudi a aixecar-te als matins. I és que, amb les baixades de temperatures, cada vegada ens costa més acomiadar-nos del nostre edredó calentet i posar-nos a fer coses de profit.

Per això, avui us portem 6 aliments que, a més de gustosos, poden ajudar a fer que et despertis de la millor manera possible. Vols saber quins són?

Fruits secs

Els fruits secs no poden faltar en la nostra llista d'aliments que donen energia. I és que aquests, a més d'aportar una gran quantitat de beneficis, tendeixen a ser rics en vitamines del grup B i del magnesi, així que, quan els consumim, sentim que tenim més energia. A més, són rics en fibra i et poden aportar magnesi, fòsfor, calci, ferro, zinc ...

No obstant això, els fruits secs no poden ser l'aliment principal del nostre esmorzar, sinó un complement, ja que normalment tenen un nivell molt alt de calories.

Ous

Cada vegada som més els que triem per esmorzar aliments contundents, ja que això fa que comencem el dia amb l'estómac ple i, per tant, amb moltes més ganes i força. Els ous són una opció ideal per a començar el dia, ja que són rics en proteïnes, minerals i vitamines. A més, es poden elaborar d'una gran quantitat de maneres: fregits, remenats, fent una truita ...

Pomes

Uns altres aliments que són capaços de despertar-nos són les pomes, ja que la seva quantitat de fructosa funciona com un estimulant natural i, a més, és més saludable que el sucre. Així doncs, la poma és l'aliment perfecte per a substituir el nostre cafè matutí (tot i que, òbviament, el seu efecte no dura tant com el de la cafeïna).

Baies

Tot i que de vegades són més difícils d'aconseguir, les baies fresques són perfectes per despertar-nos. I és que aquest aliment conté una gran quantitat de nutrients i vitamines, a més de minerals i fitosterols, entre moltes d'altres propietats. Però el més important per a despertar-nos és que contenen antioxidants.

Civada

La civada, a més d'ajudar a perdre el pes gràcies a la seva quantitat de carbohidrats, és una gran font d'energia. Així doncs, serà l'aliment ideal per a començar el dia amb tota la vitalitat del món. Si barreges la civada amb alguna altra fruita d'aquesta llista, tindràs energia per donar i per vendre.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Una publicació compartida de Ruta Sana (@ ruta.sana) el

Plàtans

Una altra fruita que pot ajudar al fet que ens despertem i, per tant, pot ser l'alternativa perfecta a una tassa de cafè és el plàtan. I és que aquesta fruita té una quantitat de potassi i 3 tipus de sucre natural: la fructosa, la glucosa i la sacarosa.