7 trucs per a ordenar el teu armari d'una vegada per totes

Digues adéu al desordre amb aquests 'tips'

Un aparador amb diverses peces de roba penjades
Aquests trucs t'ajudaran a mantenir l'ordre del teu armari | Pixabay

Tots i totes sabem l'important que és l'ordre en la nostra llar, i si no que li preguntin a la guru de l'ordre, Marie Kondo. Un dels espais que més ens costa tenir endreçat, és l'armari on guardem tota la nostra roba. Entre els canvis d'estació i les crisis de vestuari quan tenim pressa i ho deixem tot desordenat, el nostre armari es converteix en un caos que ens dona maldecaps.

Doncs bé, s'ha acabat el fet de tancar les portes per evitar veure el desastre i ajornar l'ordre 'per demà'. Et portem els 7 'tips' imprescindibles per no tenir un armari caòtic i no evitar haver de rebuscar entre tota la roba per trobar el que necessites. Pren nota!

1. Desfés-te del que no necessites

El primer que has de fer és buidar absolutament tot el teu armari per poder tenir en compte què és el que necessites i el que no. Si ets d'aquelles persones que guarden tot 'per si de cas', tenim un parell de trucs que et poden funcionar: amb la peça a la mà, pregunta't si realment la necessites. En cas que la resposta sigui negativa, pots apropar-te a un servei de recollida de roba usada. També funciona molt bé la regla dels dotze mesos: si no te l'has posat en els últims dotze mesos, és hora d'acomiadar-se.

2. Organitza el teu armari per categories

Molts i moltes de nosaltres no tenim els armaris organitzats per categories, i llavors es produeix el caos. Per això, és essencial que cada categoria tingui el seu propi espai en el teu armari, i fins i tot pots fer subcategories. Per exemple, pots organitzar els mitjons per 'mitjons curts' o 'mitjons d'hivern'. Com a tu et vagi millor.

3. Caixes, caixes i més caixes

Sempre insistim que una de les eines clau per tenir un entorn organitzat són les caixes i els organitzadors. En ells pots guardar la roba que no facis servir durant la temporada i, a més d'ocupar menys espai, també evitaràs que agafin pols. Pots organitzar-les i fer que en cada caixa hi hagi X peces: samarretes, pantalons, sabates ... Els organitzadors també funcionen molt bé per als calaixos, així les teves peces es mantindran ordenades.

4. Aprofita el teu espai

El fet de tenir un armari petit no hauria de ser una excusa perquè estigui fet un desastre. Per evitar això i guanyar més espai al teu armari, pots utilitzar penjadors per les teves bosses, joies o cinturons.

5. Doblega les teves peces en vertical

El truc definitiu - que ens ha ensenyat Marie Kondo - per tenir un armari ordenat és doblegar les teves peces en vertical. Això et permetrà estalviar espai i, a més, podràs trobar la roba que necessites ràpidament.

6. Pensa el teu 'look' el dia anterior

Sí, sabem que de vegades fa molta mandra escollir l''outfit' de l'endemà, però és el més còmode. Pots posar un penjador extensible en alguna zona del teu armari per col·locar el teu 'outfit' i així, al matí, només hauràs de vestir-te i no aniràs amb pressa per seleccionar el 'look' perfecte.

7. La importància de les perxes

Encara que sembli que no, els penjadors (el color, la mida i la seva manera de col·locar-los) fan molt a l'hora d'ordenar el teu armari. Per aconseguir un armari agradable, és important que els penjadors tinguin el mateix estil. A més, això farà que també t'estalviïs espai.


Comentaris

envia el comentari