DIA Supermercados

Les accions de DIA pugen un 57% gràcies a l'oferta d'un inversor rus

Amb una proposta de 296,1 milions, Fridman vol rellançar i estabilitzar la marca

Les accions de la cadena de supermercats DIA es disparaven quasi un 60% als primers compassos de la sessió després que L1 Retail, la divisió de comerç minorista de LetterOne, una societat controlada per l'inversor rus Mikhail Fridman i propietària del 28% de DIA, hagi llençat una oferta pública d'adquisició (OPA) voluntària sobre la totalitat de les accions del grup d'alimentació que no posseeix. 

Segons informa 'EspañelimiaDiario', els títols de DIA pujaven, concretament, un 57% a les 9.29 hores i s'intercanviaven a un preu de 0,67 euros, el mateix que ha oferit l'inversor rus en la seva oferta. En un any, les accions de DIA, que cotitzen en el Mercat Continu des de 2018, han perdut un 89% del seu valor a Borsa.  

  • Notícia relacionada: DIA s'enfonsa a la borsa i és expulsat de l'Ibex 35

296,1 milions d'euros pel 70,9% de les accions

Imagen de Mikhail Fridman
El multimilionari rus pretén estabilitzar la marca a llarg termini | Intellinews

 

L'OPA es dirigeix al 70,9% de la companyia, equivalent a un total de 441.937.819 accions, amb això LetterOne s'embutxacaria un total de 296,1 milions d'euros en metàl·lic. D'aquesta forma, DIA es valora en un total de 417,07 milions d'euros.

El preu oferit de 0,67 euros suposa una prima del 56,1% respecte al qual van tancar ahir els títols de DIA,  segons ha informat la firma d'inversió. No obstant això, aquest preu és un 82% inferior al preu més alt pagat per L1 Retail (3,73 euros) per accions de la cadena de supermercats en els dotze mesos previs a l'anunci d'aquesta operació. Com es tracta d'una oferta voluntària, no es requereix que el preu tingui la consideració de 'preu equitatiu'. 

Volen estabilitzar Dia a llarg termini

Aquesta OPA forma part d'un pla de rescat de DIA dissenyat pel L1 Retail que consta a més d'altres dues parts. La primera és el compromís de donar suport a una ampliació de capital de 500 milions d'euros per dotar d'una estructura de capital viable a llarg termini,  que està condicionat pel resultat positiu i la posterior liquidació de l'OPA voluntària i que DIA arribi a un acord satisfactori amb la seva banca creditora. 

L'altra part consisteix en un pla de rescat integral per garantir el futur de DIA, basat en sis pilars, liderat i supervisat per L1 Retail, que dona lloc a la reconversió integral de la companyia en els pròxims cinc anys.

  • També et pot interessar: DIA tancarà 250 botigues per fer front a la crisi econòmica

Els sis pilars que inclou el pla són: una nova proposta de valor comercial, reajusto de preus i promocions, una estratègia de xarxa de tendes adequada, reclutar nou lideratge i desenvolupar el talent intern,  millorar l'execució d'operacions minoristes i invertir en la marca i el marketing. L1 Retail ha assegurat que està disposat a treballar amb el consell d'administració de DIA, els seus bancs creditors, i altres grups d'interès per a la implementació del pla esmentat.