Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb catifa i cercle vermell amb cullera i bicarbonat amb aigua

Digues adeu a les taques: el truc casolà i fàcil que deixa les catifes com a noves

Amb només dos ingredients naturals, i poc esforç, aconseguiràs que la catifa llueixi com el primer dia

Les catifes són elements decoratius que aporten calidesa i confort a casa nostra. Tot i això, també són focus d'acumulació de pols, àcars i bacteris que poden afectar la nostra salut i l'aspecte de casa nostra. Per això, és important mantenir-les netes i cuidades, però com fer-ho sense gastar gaires diners ni temps?

Quan comprem una catifa, el més comú és que desitgem que sempre romangui com el primer dia. Tanmateix, amb el pas del temps, és normal que s'embruti, apareguin taques i que, fins i tot, s'acabi fent malbé.

El truc per aconseguir que les catifes estiguin sempre netes

Per netejar les catifes a casa només necessites tres coses: bicarbonat de sodi, vinagre blanc i una aspiradora. El bicarbonat és un producte natural que té propietats desodorants, desinfectants i blanquejadores.

D'una altra banda, el vinagre blanc és un altre producte natural que té propietats antisèptiques, desgreixadores i abrillantadores. A més, l'aspiradora passa a convertir-se en l'instrument bàsic per eliminar la pols i la brutícia superficial de les catifes. Aquest truc et fliparà!

Com netejar les catifes amb bicarbonat i vinagre?

El procés per netejar les catifes amb bicarbonat i vinagre és molt simple:

  1. Aspira la catifa per tots dos costats per eliminar la pols i la brutícia superficial.
  2. Empolvora una capa generosa de bicarbonat de sodi sobre tota la superfície de la catifa, i deixa-ho actuar durant almenys mitja hora.
  3. Aspira de nou la catifa per retirar el bicarbonat sobrant.
  4. Ara, prepara una solució de vinagre blanc i aigua en parts iguals en un polvoritzador, i ruixa la solució sobre la catifa, sense xopar-la massa.
  5. Deixa assecar la catifa a l'aire lliure o en un lloc ben ventilat, però evita exposar-la directament al sol per evitar que es decolori.

Quins avantatges té aquest mètode de neteja?

Netejar les catifes amb bicarbonat i vinagre té molts avantatges davant d'altres mètodes més convencionals. Ens trobem davant d'un mètode ecològic, ja que no utilitza productes químics ni tòxics. A més, és un mètode econòmic, senzill i simple, atès que no requereix gaire esforç, diners ni temps. Posa en pràctica aquest truc!