Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La pasta està elaborada amb olives i pa ratllat no declarat en l'etiquetatge

Alerten de la perillositat d’una pasta d’olives que es comercialitza a Catalunya

L’organisme, que depèn del Ministeri de Sanitat, ha avisat sobre la presència d’ingredients no declarats en l’etiquetatge

La pasta està elaborada amb olives i pa ratllat no declarat en l'etiquetatge
La pasta està elaborada amb olives i pa ratllat no declarat en l'etiquetatge | CEDIDA

 

L’Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició  (AECOSAN) ha alertat, a través del Ministeri de Sanitat, sobre la presència d’ingredients no declarats en l’etiquetatge en una pasta d’olives elaborada per la marca ‘Menu’ i que es comercialitza en envasos de 390 grams.

Un producte distribuït en diversos països europeus

Es tracta d’un producte elaborat a Itàlia i que s’ha distribuït a diferents països, entre els quals es trobaria Espanya, tot i que AECOSAN desconeix els supermercats que haurien venut aquesta pasta d’olives. El comunicat d’AECOSAN destaca que «les autoritats sanitàries de Catalunya han comunicat a l’AESAN (Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició) que  el producte va ser venut per una empresa de Catalunya a quatre establiments localitzats a Catalunya, Andalusia i Navarra».

Les autoritats sanitàries belgues van ser qui van enviar l’avís, a través de la Red d’Alerta Alimentària Europea (RASFF) i per aquest motiu, l’AECOSAN va esbrinar l’error en aquest producte. En l’avís anomenen tres lots que són els que podrien estar afectats: LP264, LB136 i La151, i les seves dates de consum són 01/09/2019, 31/05/2020 i 31/05/2021 respectivament.

Un risc per als consumidors al·lèrgics o intolerants al gluten

AECOSAN ha volgut informar a les autoritats competents de diferents comunitats autònomes, a través de la Xarxa Alimentària Nacional (SCIRI), ja que la pasta d’olives conté pa ratllat, un cereal no declarat en l’etiquetatge del producte: «Com a mesura de precaució es recomana a aquells consumidors al·lèrgics o intolerants al gluten que puguin tenir el producte a les seves llars que s’abstinguin de consumir-lo. Tanmateix, s’indica que el consum d’aquest producte no comporta cap risc per a la resta de consumidors».

També et pot interessar...

  •  Sanitat alerta sobre el cafè de la marca CafeO per contenir api no declarat a l'envàs