Imatge d'un cotxe elèctric

Totes les ajudes que pots demanar per comprar-te un cotxe elèctric

Aconsegueix un cotxe elèctric gràcies a aquestes ajudes

El context econòmic actual no propicia la compra de capricis i, encara menys, si tenen el preu d'un automòbil. No obstant això, comprar un cotxe elèctric no és tan complicat com sembla.

Tot i el desconeixement per part de gran part de la població, el cert és que Espanya compta amb algunes ajudes destinades a qualsevol persona que vulgui aconseguir un d'aquests cotxes elèctrics.

L'auge dels cotxes elèctrics

El món avança en molts àmbits i un d'ells té a veure amb la mobilitat. Cap al 1889, l'automòbil va arribar a la vida de les persones per quedar-s'hi. Al principi el més important era que ens poguéssim traslladar amb un vehicle. Tot i això, i a mesura que s'han modernitzat, els vehicles van prenent protagonisme en altres aspectes.

Foto de cotxes elèctrics endollats al carregador
En els pròxims anys s'incrementarà notablement la presència de cotxes elèctrics a les carreteres | GETTY IMAGES

Des de fa alguns anys, l'electricitat està guanyant terreny i, a mesura que evitem utilitzar productes que provoquen l'empitjorament del planeta, els cotxes són els que estan protagonitzant més aquest avenç.

Tot i que encara se segueixen venent cotxes que funcionen amb benzina o dièsel, cada vegada són més les vendes de cotxes híbrids o endollables. Però aquest tipus de cotxes elèctrics són molt poc accessibles per a moltes persones.

Per això, la indústria de l'automòbil vol començar a vendre més cotxes elèctrics i, juntament amb el Govern d'Espanya, s'han plantejat algunes ajudes que poden fer més fàcil la compra d'aquests vehicles.

A causa de la reforma imposada pel Parlament Europeu per després del 2035, en què s'haurà de deixar de vendre cotxes amb motors de gasolina o gasoil, el polític Pedro Sánchez va promoure el 2021 convocatòries anomenades Plan Moves. Aquest tipus d'ajudes beneficiaran la creació de motors elèctrics.

Com accedir a aquests ajuts?

Hi ha plans antics on entregar un cotxe proporcionava una rebaixa en la compra del proper cotxe. Tot i això, aquest tipus d'ajuda per obtenir un motor elèctric pot arribar fins a 7.000 €.

L'import que podeu obtenir varia en funció de les opcions. Pel que fa als híbrids endollables, la quantia que es pot rebre ronda uns 5.000 €. Són diverses les cartes que podem estudiar per finalment adquirir un cotxe 100% elèctric o un híbrid endollable.

Foto d'un Tesla carregant-se.
Depenent del cotxe rebràs un major o menor un import | Getty Images

En altres casos, com poden ser els vehicles destinats per a persones amb certa discapacitat, o que resideixin en una localitat de menys de 5.000 habitants, els ajuts poden arribar fins a 7.700 €.

No és tot tan fàcil, el sol·licitant ha de complir certs requisits

Tot i que no tot és tan fàcil, ja que per poder accedir a aquest tipus d'ajudes, el comprador ha de complir una sèrie de premisses. El tipus de vehicles que es poden comprar en cap cas no ha de ser de segona mà.

Tot i això, els cotxes nous, de Km0 o de rènting, sí que són les opcions que ens generen optar per les ajudes ja esmentades. Pel que fa al total del vehicle en cap cas no pot costar més de 53.000 € si té vuit o nou places, si té menys places el valor no pot superar els 45.000 €.

Si la teva decisió és comprar un vehicle més ecològic i ser exemple d'altres interessats, aquests ajuts no són compatibles amb altres ajuts econòmics per comprar el vehicle. El propietari del vehicle adquirit haurà de declarar l'import de l'ajut com a «guany patrimonial» i en tornarà una part depenent de la renda.

Si estaves pensant a comprar un vehicle amb aquestes característiques, esperem que aquests ajuts t'hagin aclarit els dubtes que poguessis tenir. Així que, ja podràs optar finalment per la seva compra sabent per endavant quins ajuts existeixen i com pots procedir a la compra i els respectius beneficis.