Carro de la compra buit en un supermercat

Alerta alimentària: demanen no consumir un popular embotit

L'AESAN ha detectat la presència d'ingredients no declarats a l'etiqueta

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) té com a missió vetllar per la seguretat de la nostra alimentació. La seva principal missió és que la informació als productes sigui veraç i legal, per evitar així qualsevol connotació negativa.

És per això que no han estat poques les ocasions en què l'entitat s'ha encarregat d'alertar els clients de qualsevol modificació a diferents àpats del supermercat.

En aquesta ocasió, han avisat de la presència d'avellanes en una coneguda marca espanyola de botifarres. A l'etiqueta del producte, no s'informa d'aquest fruit sec, i això pot afectar greument les persones que són al·lèrgiques.

Imatge d'un fons ple d'avellanes
Alerta alimentària per la presència d'avellanes no declarada a una coneguda marca espanyola de botifarres | Pixabay

Demanen als al·lèrgics als fruits secs no consumir la botifarra

L'aliment assenyalat ha estat la botifarra d'arròs amb pinyons de la reconeguda marca espanyola 'Cárnicas Gállego'. I és que el problema ve a l'hora de revisar l'etiqueta de l'article. Resulta que en l'escrit no s'informa per enlloc que el menjar conté avellanes.

Per tant, com a mesura de prevenció, es recomana a les persones que pateixin al·lèrgia a aquest fruit sec que no consumeixin aquesta botifarra. En cas de ja haver-ho comprat, abstenir-se de totes maneres de menjar-lo, ja que pot ser perjudicial per a la seva salut.

Sigui com sigui, l'organització de l'AESAN afirma que el producte no comporta cap mena de risc per a la resta de la població. I és que és primordial informar a l'etiquetatge sobre tots els condiments que pugui tenir l'aliment.

Imatge de la botifrra d'arròs de la marca Cárnicas Gallego
La marca 'Cárnicas Gállego' de botifarres ha pogut generar greus conseqüències a les persones al·lèrgiques a les avellanes | AESAN

És un treball en equip

L'AESAN no ha estat l'única entitat que ha estat darrere aquest important descobriment. Sí, perquè han tingut coneixement d'aquesta informació a través del Sistema Coordinat d'Intercanvi Ràpid d‟Informació (SCIRI) d'una notificació d'alerta enviada per les autoritats sanitàries aragoneses.

Gràcies a la col·laboració entre les diferents empreses, s'ha facilitat informació detallada de l'aliment. Això serà de molta ajuda per als clients que ja hagin adquirit el producte i no sabien de l'error a l'etiquetatge.

El nom d'aquest producte, és a dir, el que surt expressament a l'etiqueta, és la botifarra d'arròs amb pinyons, de la famosa i reconeguda marca espanyola 'Cárnicas Gállego'.

El número de lot i data de caducitat corresponent són els següents: 2121 (13/05/22), 2131 (05/05/22), 2135 (09/05/22), 2141 (06/05/22 i 10/ 05/22), 2142 (16/05/22), 2143 (11/05/22). Per indagar-ne més, la temperatura que necessita l'aliment és el refrigerat.

Pot haver succeït alguna tragèdia

Després de sortir a la llum aquest petit 'frau' per part de la marca, sorgeixen els dubtes de si hi ha hagut alguna persona al·lèrgica que ha consumit la botifarra. De moment, aquesta dada es desconeix, i sortosament no hi ha hagut cap afectat, o això sembla. Així mateix, la marca tampoc s'ha pronunciat, encara que s'espera que faci un comunicat disculpant-se o almenys informat als clients.

Gràcies a l'AESAN descobrim diàriament aliments que poden ser perjudicials per a la nostra salut. Aquesta ajuda és molt ben rebuda pels usuaris, que confien plenament en els serveis de l'entitat.

El prestigi que aquesta organització ha aconseguit amb el pas del temps l'ha convertit en la més coneguda de tot el país. I no n'hi ha per menys, ja que han aconseguit evitar més d'una tragèdia en els diferents usuaris, que moltes vegades desconeixen els perills durs que els assetgen.