Imatge d'un espàrrec verd sortint de la terra

La coneguda verdura que farà que no tinguis ressaca i protegeix el fetge

Amb aquesta verdura mantindràs el teu fetge sa i evitaràs els símptomes de la ressaca

La ressaca és la resposta que té el nostre cos després de beure molt alcohol. Entre els símptomes més destacats trobem la fatiga, mal de cap, nàusees, deshidratació o marejos que poden durar diverses hores.

És cert que no existeix una cura específica que guareixi i tregui la ressaca. No obstant això, hi ha una famosa verdura espanyola que pot alleujar aquest malestar. Continua llegint, t'explicarem tots els detalls.

La desconeguda verdura espanyola que treu la ressaca

Dona amb mal de cap.
Hi ha una verdura que redueix els símptomes de la ressaca | Getty Images

Una forma molt comuna de reduir la ressaca és beure molta aigua mentre consumeixes begudes alcohòliques i just abans de ficar-nos al llit. Aquestes dues accions ens poden fer dormir millor i està comprovat que també ajuda que ens sentim molt millor l'endemà.

També, després d'una ressaca, és molt important que ens rehidratem constantment. Encara que el que no hem d'oblidar és que l'alcohol és processat pel fetge. Per tant, menjar aliments que reforcin aquest gran òrgan del nostre organisme ajudarà que guareixi més ràpidament. En concret, estem parlant dels espàrrecs.

La ciència ho deixa molt clar: els espàrrecs ens protegeixen de la ressaca

Imatge d'un grapat d'espàrrecs verds
La ciència demostra que els espàrrecs protegeixen contra la ressaca | Getty Images

Una investigació coreana de l'Institut de Ciències Mèdiques i la Universitat Nacional de Jeju a Corea ha analitzat tots els components dels espàrrecs i els seus diferents efectes al fetge. A continuació, han pogut afirmar fermament que les propietats dels espàrrecs funcionen per curar la ressaca. I et preguntaràs, com pot ser que una verdura pugui arribar a guarir la ressaca?

Doncs, els espàrrecs no són una verdura qualsevol, sinó que té diferents enzims, minerals i aminoàcids presents que ajuden a accelerar el procés de descomposició de l'alcohol. A més, l'estudi també afirma que tenen substàncies bioactives que tenen un efecte molt positiu en la protecció de les cèl·lules del fetge, fet que fa modificar l'efecte de l'alcohol.

Per descomptat, és una idea força nova i que encara no s'ha determinat de manera segura com és d'efectiu aquest remei. Però si no hi ha dubte que menjar una dosi saludable d'espàrrecs abans o després de beure pot tenir un gran efecte d'alleujament l'endemà. Tot i que sobretot has de recordar que també has de beure molta aigua durant el dia.

Plat d'espàrrecs verds
Aquesta verdura és una de les més versàtils a l'hora de fer-la | Getty Images

L'alcohol no és gens bo pel nostre organisme

Per més que els resultats de la investigació siguin prometedors, no has d'oblidar que l'alcohol no és gens bo per al funcionament del nostre organisme. Amb el temps, el consum excessiu d'alcohol pot arribar a causar greus malalties cròniques o problemes de salut. Entre elles les més destacades que trobem són les següents:

1. Malalties del cor

Primer pla de quatre mans fent un brindis amb cerveses
El consum d'alcohol afecta el funcionament del nostre cor | Getty Images

El consum habitual i excessiu d'alcohol pot provocar greus problemes en el funcionament del nostre cor. Més concretament, pot fer augmentar l'activitat cardíaca i la pressió arterial provocant hipertensió arterial. A més a més, és molt comú que pugui arribar a debilitar el cor i a conseqüència causar una malaltia anomenada miocardiopatia dilatada.

2. Malalties al sistema gastrointestinal

Així mateix, l'alcohol afavoreix l'aparició de malalties d'estómac, laringe, esòfag i pàncrees.

Una dona amb molèsties a la panxa.
L'alcohol afavoreix l'aparició de malalties d'estómac | Getty Images

Així doncs, el consum excessiu i continuat d'alcohol provoca problemes de malnutrició. I és que aquesta beguda aporta calories que no tenen valor nutritiu, cosa que impedeix l'absorció de minerals i vitamines. També cal ressaltar que fa que perdem la gana.

3. Malalties al sistema nerviós central

Imatge d'una dona amb mal de cap i el fons desenfocat
Les neurones del nostre organisme es poden veure afectades per l'alcohol | Getty Images

L'alcohol és molt tòxic per a les neurones, ja que pot provocar greus lesions i pèrdues neurals que poden arribar a ser permanents. També produeix lesions sobre els nervis perifèrics, la qual cosa es relaciona amb el desenvolupament de demència, deteriorament cognitiu i trastorns de dependència alcohòlica. Així, doncs, el millor és beure amb moderació i no oblidar aquesta informació, puix que és molt necessària i així evitaràs greus problemes de salut.