Persona ficant dos sobres en una bústia

La carta que pots trobar a la teva bústia i que preocupa (i molt) a la Guàrdia Civil

Aquesta estafa arriba per correu postal per a sorpresa de molts

Actualment, són moltes les alertes que envien les autoritats per evitar caure en estafes. La Guàrdia Civil i la Policia adverteixen de la cura que cal tenir quan obrim documents, tant físics com en línia.

Són moltes les diferents fórmules que els delinqüents utilitzen ara amb l'objectiu d'enganyar les possibles víctimes. La raó sol ser per aconseguir les dades personals i, en última instància, els seus diners.

Per aquest motiu, les autoritats llancen diferents avisos. Aquests solen estar relacionats amb les noves tecnologies, però també amb mètodes més clàssics, com ara el correu postal.

Aquesta és la carta que pots trobar i amb què has de tenir cura

Ara, la Guàrdia Civil ha avisat sobre una carta que pot arribar per correu postal i amb què cal tenir especial cura. A la mateixa apareix el segell de Loteries i Apostes de l'Estat.

Al seu interior, es pot llegir un missatge on indiquen que qui la rep ha guanyat un premi de loteria en algun dels sorteigs de l'organisme. Com indica la Guàrdia Civil al seu compte de Twitter, el missatge és el següent: “Obres la bústia i et trobes una carta. La llegeixes i… Quina sorpresa! Diu que t'ha tocat la loteria. I sense jugar… Quina sort? No piquis, és una estafa tan gran com una catedral”.

No facis cas a la carta en cap moment

El més comú és que aquelles persones que no han participat en cap dels sorteigs que Loteries i Apostes de l'Estat duu a terme no hi donin més importància. El problema, no obstant, apareix amb aquells que sí que juguen.

Aquest darrer grup pot ser que acabi caient a l'engany. Dins la carta, s'indica que la persona ha guanyat un premi oficial per després oferir una sèrie de passos que cal seguir per cobrar els diners. Aquí és on es produeix l'estafa.

La mà d'un home assenyalant un dècim de la Loteria de Nadal
Des de Loteries i Apostes de l'Estat avisen que mai no comuniquen un premi per correu postal | EFE

Així funciona l'estafa de la carta

L'estafa d'aquesta carta consisteix que els delinqüents l'envien a persones aleatòries i, qui cau, acaba emplenant el formulari adjunt amb les dades. Després cal enviar-lo per fax a un número estranger.

Pel que sembla, els lladres sol·liciten diners en concepte de taxes, impostos, comissions bancàries i assegurances. Després, suposadament, es rebrà el premi.

La carta, a més, resulta creïble perquè hi apareixen logos i firmes d'empreses de prestigi. D'aquesta manera aconsegueixen convèncer aquelles persones que puguin presentar dubtes.