Quatre mangueres d'una benzinera

Alerta de Repsol, Galp, Shell i BP: el dia que serà més car omplir el dipòsit

En qüestió d'uns dies ja no serà tan econòmic omplir el dipòsit en aquestes estacions de servei

En qüestió d'uns dies omplir el dipòsit de combustible ja no resultarà tan econòmic per als conductors. Repsol, BP, Shell i Galp ja han avisat els seus clients de la pujada que els espera. Això suposarà un nou revés per a aquells que facin ús regular del vehicle privat.

Des de principis d'any han hagut de suportar un increment notable en el preu a l'hora d'omplir el dipòsit. En gran manera, aquest encariment era a causa finalització de l'ajuda dels 20 cèntims per litre que concedia el govern espanyol. Tanmateix, moltes estacions de servei van decidir ampliar les bonificacions als clients.

En la majoria dels casos, l'ajuda arriba als 10 cèntims per litre. Però com sol ser habitual, tot el que és bo s'acaba, i és el que passarà amb aquests descomptes. Es troba molt propera la data en què s'extingeixin aquests descomptes.

Quan s'esgoten les bonificacions de les benzineres?

Repsol va apostar per incloure una rebaixa de 10 cèntims, encara que només seria vàlida aquesta per als usuaris amb l'aplicació Waylet. Pel que fa als terminis, van decidir allargar la bonificació fins al 31 de març del 2023, que són tres mesos més del que va durar la de l'Estat.

Benzinera Repsol
Repsol ofereix una bonificació de 10 cèntims fins a finals de març. | EUROPA PRESS

Una oferta molt semblant també va ser la que va presentar BP, tant en condicions com en terminis. També finalitza el darrer dia de març la seva promoció, que permet als usuaris obtenir un descompte de 10 cèntims per comptar amb una aplicació.

Més curiosa resulta la proposta de les benzineres Galp. La campanya va finalitzar el 28 de febrer, però la quantitat de diners que posaven a disposició dels conductors era més gran. Aplicaven una mena de compensació de 25 cèntims el primer cop que hi anaven els clients nous. Per a la resta de vegades, calia conformar-se amb els 10 cèntims que també feien servir en la competència.

Més semblant a Repsol i BP és l'opció que ens presenta Shell. La bonificació i el període de vigència és el mateix, però únicament es du a terme quan l'abonament es fa a través de l'aplicació mòbil.

Aquests descomptes impliquen un estalvi més gran?

Aquestes quatre companyies ofereixen un descompte important, però cal aclarir que no vol dir que siguin les més econòmiques a l'hora d'omplir el dipòsit. És possible trobar-ne d'altres amb uns preus més competitius.

Persona omplint el dipòsit d'un cotxe negre
És recomanable comparar-ne els preus a diferents benzineres. | Getty Images

Qaunt a campanyes de promoció, aconsegueixen enganxar molt bé els usuaris amb aquest tipus de bonificacions. Ara bé, en general, quan duen a terme aquestes operacions és perquè tenen uns preus més alts que els de la competència. Per això cal fer comparacions amb altres alternatives que possiblement són menys convencionals, per exemple: les estacions de servei 'low cost'.

Quan començaran a apujar els preus dels combustibles?

Estava clar que el preu dels carburants experimentaria una pujada rellevant a partir de gener, sobretots després de la supressió dels 20 cèntims. De fet, l'escalada ha estat constant durant les darreres setmanes.

Al febrer es va especular molt amb la possibilitat que els combustibles podien experimentar un increment notable. A partir del dia 5 van entrar en vigor les restriccions de la Unió Europea que impedien les importacions de petrolis i derivats de Rússia. Això va fer pensar que es produiria un repunt. Tanmateix, la majoria d'empreses del sector es van dedicar durant els darrers mesos a emmagatzemar combustible procedent d'aquest país. Van aprofitar abans que se'ls tancarà l'aixeta.

Tot i això, és previsible que aquestes provisions s'acabin esgotant al començament d'abril. A partir d'aquí haurien de recórrer a altres mercats, que aprofitaran l'escassa oferta per elevar els costos.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!