Imatge d'arxiu de cinc salsitxes bratwurst en una safata

Alerta sanitària: Retiren unes salsitxes de diversos súpers a Catalunya

L'AESAN assegura que el producte inclou caseïna i podria provocar reacció en persones que tenen al·lèrgia a les proteïnes de la llet

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària (AESAN), organisme vinculat al Ministeri de Consum, ha emès una alerta per la presència d'un al·lergen no declarat en unes salsitxes cuites tipus bratwurst de la marca Casa Westfàlia. Concretament, segons ha informat l'AESAN, el producte inclou caseïna, que podria provocar reacció en aquelles persones que tenen al·lèrgia a les proteïnes de la llet, a les quals ha demanat que no consumeixin aquestes salsitxes.

En aquest sentit, l'alerta sobre el producte afectat va arribar a l'AESAN a través d'una notificació traslladada per les autoritats sanitàries d'Extremadura. Concretament, el producte afectat són les Salsitxes Bratwurst cuites en tripa natural, comercialitzades sota la marca Casa Westfàlia, en un envàs de 270 grams i amb data de caducitat 14/05/21.

En la seva alerta, l'AESAN ha recordat que per aquells que no són al·lèrgics a les proteïnes de la llet, el consum d'aquestes salsitxes, que s'han distribuït a tot Espanya, no suposa cap risc per a la seva salut.

Retiren diversos productes carnis elaborats per una empresa gironina

L'alerta sobre aquestes salsitxes bratwurst arriba pocs dies després de la retirada per part de l'AESAN de diferents productes carnis elaborats per l’empresa gironina Embotits d'Oix SL. Segons l'organisme, la retirada es justifica perquè s'ha detectat la presència de 'listeria monocytogenes' i una manca de garanties sanitàries en els elements analitzats. En un comunicat, s'ha concretat que s'han retirat del mercat diversos embotits com la botifarra d’ou, el bull blanc, la botifarra negra, la botifarra de fetge, i la botifarra d'all i julivert de nou lots de la marca comercial D'Oix. De moment, aquests productes s'havien distribuït exclusivament a Catalunya.

En el mateix comunicat, s'ha assegurat que, ara com ara, no s’ha detectat cap persona afectada a Catalunya per aquesta listèria. Com a mesura de precaució es recomana, però, a les persones que tinguin a la seva llar els lots 2106, 2107, 2108, 2109, 2110, 2111, 2112, 2113 i 2114 d'aquests productes que s’abstinguin de consumir-los i els retornin als punts de venda.