Les ungles acríliques, en el focus de les autoritats sanitàries

El Ministeri de Salut alerta sobre l’ús de l’esmalt d’ungles permanent

Les autoritats sanitàries han detectat un augment de casos en què aquesta substància posa en perill la salut del consumidor

 

La nova alerta pública sobre cosmètica inclou una de les modes de bellesa més virals del moment i que han popularitzat estrelles del moment com Rosalía: l’esmalt permanent d’ungles. Aquell que en un principi es feia servir per ocasions especials i que s'ha anat convertint a poc a poc en un imprescindible per a moltes persones que volen lluir ungles boniques. Segons les autoritats sanitàries i el Ministeri de Sanitat espanyol però, l'augment de casos amb problemes arran l'exposició als esmalts tant permanents com semipermanents, comença a ser alarmant.

 

Sanitat demana que se'n limiti el seu ús

Després de detectar diversos casos de professionals que alertaven sobre casos de sensibilització en aplicar el citat esmalt, l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris ha demanat a la Comissió Europea que  limiti la comercialització d’aquest tipus d'esmalt d’ungles només als professionals de l’estètica que el manipulen, i que no siguin de venda general als comerços, com actualment.

Tot això es deu a la perillositat dels acrilats que contenen els esmalts permanents i semipermanents, que poden generar al·lèrgies cutànies, dermatitis, o danys a la pell importants.  Però la cosa no queda aquí, ja que l'exposició reiterada a aquests productes podria provocar infeccions, asma i conjuntivitis.

 

És per això molt important que els professionals d’estètica que manipulen aquests productes, tinguin ple coneixement de les mesures de protecció que cal adoptar i que el client vagi a centres d’estètica autoritzats per evitar problemes per a la salut, que poden esdevenir greus.

 

També et pot interessar...