YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Alerten de la presència de sulfits en un còctel de fruits secs venut a Espanya

La seva ingesta, pot comportar problemes per aquelles persones que siguin al·lèrgiques a aquests conservants

Imatge de fruits secs
Els aliments contaminats eren unes panses | CatalunyaDiari.com

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha alertat recentment de la presència de sulfits en un còctel de fruits secs venuts en els supermercats espanyols i pertanyents a la marca Salysol. Es tractaria d'un producte envasat en llauna, d'uns 80 grams i corresponent al lot 32918 amb data de consum preferent per a juliol del 2022.

Un problema per aquelles persones que siguin al·lèrgiques

Tot i que la presència de sulfits, de forma controlada, no suposa un risc per a la salut alimentària de les persones, sí que pot comportar problemes per aquelles que siguin al·lèrgiques a aquests conservants. Almenys, així ho han explicat els experts, els quals afegeixen que: «Com a mesura de precaució es recomana a aquells consumidors que siguin al·lèrgics als sulfits que poguessin tenir el producte anteriorment citat a les seves llars, que s'abstinguin de consumir-lo». Per tant, és una obligació per part de les empreses productores d'aquests aliments, indicar degudament en l'apartament d'ingredients si contenen sulfits i de quin tipus. 

La Xarxa d'Alerta Alimentària Nacional (SCIRI), va ser la responsable de donar l'alerta de la presència de sulfits, concretament, en les panses procedents de Sud-àfrica que formen part d'aquest còctel de fruits secs. Arran d'aquesta alerta, s'ha donat coneixement dels fets a les autoritats competents de totes les comunitats autònomes.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari