Foto de les mans d'un bebè agafant els dits d'un adult.

Alerten de la retirada urgent d'un producte per a bebès a Catalunya: molt de risc

Els nadons podrien estar exposats a un producte perillós per a la salut

Molt de compte amb les teves últimes compres, sobretot si han estat per als més petits de casa. La Facua ha confirmat que un conegut producte per a nadons ha hagut de ser retirat. Pel que sembla, ja no és possible aconseguir-lo en cap punt de venda o canal de comercialització.

Tant l'empresa fabricant com les autoritats sanitàries han demanat que tots els clients comprovin que el producte no pertanyi als lots afectats. I en el cas que fos així, recomanen la devolució on va ser comprat, ja que es rebrà un reemborsament complet d'aquesta compra.

La fórmula per a nadons que ha estat retirada del mercat

El producte afectat ha estat una fórmula per a nadons de la marca Enfamil. Es calcula que la marca ha hagut de retirar, com a mesura de precaució, fins a un total de 145.000 lots, ja que el seu consum podria resultar molt perillós.

Pel que sembla, les autoritats haurien trobat que alguns lots podrien estar contaminats per bacteris, en concret, els cronobacter. I és que es té constància de ser un bacteri molt comú en aliments secs, com ara aquest tipus de fórmula o llets en pols. Tot i això, el més perillós és que el seu consum pot tenir greus conseqüències per la salut.

Muntatge del producte per bebès retirat.
Els clients podran cobrar el reemborsament associat a la compra d'aquest producte. | CatalunyaDiari
 

Per això, es recomana que els consumidors consultin si els seus lots formen part dels lots afectats: Enfamil ProSobee Powder, lot de 12.9 unces amb un número UPC de 300871214415; nombre de lot global de ZL2HZF o ZL2HZZ; número de lot 0670975 o 0670979 i data de venciment de l'1 de març de 2024.

Com hem assenyalat anteriorment, el més recomanable és tornar-los a l'establiment que va ser comprat o, directament, llençar-los.

I encara que és cert que els clients afectats poden agafar la via de la devolució, els fabricants han ofert altres alternatives per a la tranquil·litat dels clients. En cas de voler més informació, s'ha habilitat un número de telèfon (1-800-479-0551), el qual està disponible les 24 hores del dia i un correu electrònic (consumer.relations@rb.com).

Més informació sobre aquesta alerta sanitària

Cal destacar que, de moment, no s'ha reportat cap cas associat a aquesta alerta sanitària. Així mateix, l'únic consum que podria ser perillós és el dels lots afectats, per la qual cosa, la resta de productes de la mateixa gamma poden ser consumits amb total normalitat.

La companyia també ha aclarit que ha trobat la causa de la possible contaminació i es tractaria d'un tercer. Amb relació a això, han declarat haver pres les mesures pertinents i han aclarit que han tallat la relació comercial amb aquest proveïdor.

Foto de la mà d'un bebè damunt d'una d'adult.
Els clients poden seguir gaudint d'altres productes de la marca. | Getty Images
 

Quins perills comporta consumir un producte amb infectat per cronobacter?

Tot i comptar amb un nombre baix d'infeccions, consumir aliments amb aquest bacteri podria ser mortal. Sobretot, si es tracta de nadons menors de 12 mesos, nascuts prematurament o amb un sistema immunitari debilitat.

Això és degut al fet que estan majorment exposats a patir algun tipus de septicèmia o meningitis, augmentant així la possibilitat de patir algun tipus de complicació que posi en risc la seva vida.

Quan es tracta d'una infecció d'aquest tipus, és normal haver topat amb ingredients, superfícies, envasos, aigua o biberons contaminats. Per això, la possibilitat no només recau en el preparat en pols, sinó també en els altres elements o materials que entren en contacte amb ell i després passen al nadó.

En cas que sigui una persona gran la que s'infecta, el més habitual és que desenvolupi infeccions urinàries o de lesions. Com en el cas anterior, les persones amb sistemes immunitaris febles són les més proclius a desenvolupar algun tipus de complicació.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!