Foto d'un home menjant un bol de cereals amb fruita.

L'OCU reconeix que aquests 6 cereals són els millors: fàcils de trobar

L'Organització de Consumidors i Usuaris ha analitzat els cereals d'esmorzar. I aquests són els millors

Tots tendim a menjar cereals per esmorzar (i també per sopar i berenar). Tot i això, l'alt contingut en sucres d'algunes varietats poden fer que no siguin tan adequats. Per sort, l'OCU ens ha fet descobrir quines són les millors opcions.

 

L'obesitat infantil està creixent molt a l'Estat espanyol i una de les causes és la mala alimentació dels nens i les nenes. L'esmorzar és el menjar que té més sucre perquè solem menjar galetes, magdalenes o cereals.L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha fet un estudi dels cereals que hi ha al mercat per veure quin és el millor.

 

En general, molts de nosaltres consumim cereals per esmorzar, sopar i berenar. No obstant això, alguns tenen un alt contingut de sucres i poden no ser l'opció més adequada.

 

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha fet un estudi de més de 300 cereals que es venen a supermercats per determinar quines són les millors opcions.

 

Què cal saber de l'estudi sobre els millors cereals del supermercat?

L'estudi va revelar que molts cereals dirigits als nens i nenes tenen una puntuació baixa al sistema de NutriScore a causa del seu alt contingut de sucre i greix. L'OCU va avaluar la quantitat de sucre, greix, sal, additius i aromes de cada cereal i va crear una puntuació del 0 al 100 per mesurar-ne la qualitat nutricional.

 

Aquests són els millors cereals d'esmorzar segons l'OCU

A continuació et mostrem un llistat dels millors cereals que pots trobar als supermercats d'Espanya.

Cereals de civada

Els cereals de civada són els més saludables en general perquè tenen menys sucres afegits que els altres. De les 33 marques de cereals de civada comparades, els experts opinen que Hacendado i Auchan d'Alcampo tenen el perfil més adequat per a la nostra salut.

 

En canvi, els cereals amb sucre són els pitjors del mercat, amb una mitjana del 25% de sucre, segons l'estudi. El més recomanable d'aquesta categoria és el Crunchy espelta amb cacau de la marca Origins perquè no té additius ni aromes.

Imatge d'un bol de civada amb maduixes.
Els cereals de civada solen ser els més saludables i nutritius. | Getty Images
 

Cereals amb farciment

Els cereals amb farciment tenen un alt contingut en sucre i greix i estan dirigits als nens i nenes, per la qual cosa es recomana no abusar-ne. Els de la marca Eroski i els cruixents de civada de la marca Kölln són els menys dolents d'aquesta categoria.

 

Cereals en flocs tipus corn flakes

Els cereals en flocs o corn flakes són dels més saludables juntament amb els de civada a causa del seu baix contingut en sucre, encara que tenen molta sal afegida. Els Delice flakes de la marca Net i els Flocs de blat i espelta de la marca Consum Eco són els més recomanats.

 

Cereals 'de línia'

Els cereals 'de línia' solen tenir fama de saludables, però no ho són tant. Tot i la seva etiqueta de 'cereals integrals', l'OCU adverteix que tenen moltes calories i una mitjana del 15% de sucre afegit.

 

Els Salvado de blat integral d'Hacendado (Mercadona) i els Sticks de la marca Carrefour Fibra són els més saludables en aquesta categoria.

Recipient de vidre amb cereals integrals
Els cereals de dieta poden no ser tan adequats. | Getty Images
 

Cereals musli

Pel que fa alscerealsmusli, la majoria dels estudiats tenen molt de sucre,greix, additius i aromes afegits, encara que el musli de civada amb fruits secs de la marca Kölln i la granola amb baix contingut en sucre de la marca Hacendado (Mercadona) són els més recomanables.

 

I quins són els cereals més saludables?

De tots elscerealsdel mercat, els més saludables segons l'OCU són els 'Flocs de Civada' de la marca Golden Bridge que es venen a Espanya a Aldi. La seva composició nutricional té un 60% d'hidrats de carboni, 12% deproteïnesi 10% defibra. El millor és que tenen poc de sucre.

 

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!