Imatge d'uns 'cheetos'

Salten les alarmes per uns falsos 'Cheetos': hi ha un nadó ingressat en estat greu

El nen va donar positiu en THC, un dels principals psicoactius del cànnabis

Nova alerta sanitària, aquesta vegada, protagonitzada per una bossa de patates. Un nadó de només un any ha estat hospitalitzat després d'ingerir uns ganxets que no eren precisament el que aparentaven ser, ja que els comestibles portaven marihuana.

Tot i tractar-se d'un cas puntual, la història ha causat un gran enrenou, i tenint en compte aquesta greu situació, amb raó. El nen, de només 17 mesos, es va menjar uns falsos 'Cheetos' que contenien THC, un dels principals psicoactius del cànnabis.

Alerta pels falsos 'Cheetos' amb marihuana

Els fets han tingut lloc a Alacant, a la Comunitat Valenciana. La mare del nadó va ser qui va portar la criatura a urgències. Un cop al centre, els sanitaris van observar que el nen es trobava en un estat d'atordiment gens habitual. Així mateix, el seu nivell de consciència no era el més òptim, cosa que va fer saltar les alarmes.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

Els metges van procedir a fer-li les proves necessàries i, quan van veure els resultats, no es podien creure el que estaven presenciant. Els informes revelaven un clar positiu en tetrahidrocannabinol, també conegut per les sigles THC.

Imatgr d'un bol ple de 'cheetos'
Els ganxets que va ingerir contenien THC, un dels principals psicoactius del cànnabis | GETTY IMAGES

Es tracta d'una substància directament relacionada amb la marihuana, i per això els professionals sanitaris van decidir posar-se en contacte amb la Policia Nacional per aclarir els fets. La mare del nadó va ser detinguda i denunciada per un delicte de lesió i d'abandonament temporal de menors.

Les declaracions de la mare, poc convincents

La mare del nen, que es va encarregar de portar el fill a l'hospital, va ser interrogada a l'instant per les autoritats de la Policia Nacional. D'aquesta manera, els agents van intentar buscar una explicació de com el nadó havia arribat a ingerir els ganxets amb marihuana.

En un primer moment, la dona va relatar que havia adquirit la bossa de patates de la marca 'Cheetos' en una petita botiga a prop de casa seva. Segons les seves declaracions, per error no es va adonar que en realitat el producte era de la marca 'THCheetos', la qual comercialitza aliments que contenen certes substàncies directament relacionades amb el cànnabis.

Tot i que la mare es mostrava totalment convençuda en exposar el seu argument, als agents no els semblava del tot convincent. En aquest sentit, van continuar indagant en la seva investigació fins a trobar una conclusió clara i raonable.

Imatge del cotxe de la policia nacional
La mare del bebè va ser detinguda per la Policia Nacional | EUROPAPRESS

 

Això és el que havia passat realment

La policia es va posar en contacte amb el propietari de la botiga on suposadament la dona havia comprat el producte. Tot i això, després de revisar les imatges captades per les càmeres de seguretat de l'establiment, els agents es van adonar que el relat de la mare no tenia veracitat.

Tal com va aclarir el cos de seguretat, el producte havia estat comprat a través d'una pàgina web. La dona va acabar confessant el que va passar i va ser detinguda per les autoritats en el mateix moment. Tot i això, ha estat posada en llibertat després d'haver pres declaracions.

El nen ja ha estat donat d'alta

Tot i que aquests productes amb marihuana de la marca 'THCheetos' no es comercialitzen directament a Espanya, els fets ocorreguts han causat un gran enrenou. Després de confirmar el positiu en drogues, el bebè va ser ingressat a l'hospital durant dos dies. La criatura presentava alguns símptomes rellevants, com ara vòmits i pèrdua del coneixement.

Els professionals sanitaris van procedir a fer-li una neteja d'estómac i, després d'haver efectuat tots els tractaments necessaris per rehabilitar-lo, el nen va rebre l'alta mèdica. Per sort, el menor ja es troba a casa seva i en perfecte estat.