Noia obrint una nevera

L'aliment barat de la teva nevera que et farà perdre fins a 4 quilos en un mes

És normal que tinguem dubtes sobre quins aliments poden ser útils per aprimar-se. T'ensenyem un que et pot servir

Moltes persones tenen por de començar una dieta oficialment perquè senten que aquesta paraula té moltes restriccions i regles que són difícils de complir. És així, la dieta és sovint un procés llarg i difícil de canvis dietètics significatius, però realment no has de saltar directament a l'aigua si estàs preocupat.

Si no vols llençar-te a la piscina, sempre pots consultar quines possibilitats t'ofereix la teva pròpia nevera i anar avançant sense pressa. Per això us presentarem un producte que es troba a moltes neveres i pot ser molt beneficiós.

Quin aliment et pot ajudar a aprimar-te i, a més, és barat?

Potser et sorprendrà descobrir-ho. Però, i si et diem que la ceba pot ser molt útil a l'hora d'ajudar-te a aprimar-te? La ceba és una herba perenne, un gènere que té més de 800 espècies, molt comú a la majoria de frigorífics. És coneguda, principalment, per les llàgrimes que pot produir el fet de trossejar-la.

Foto d'unes cebes.
Les cebes contenen múltiples propietats que serveixen per aprimar-se. | Getty Images
 

A causa del seu sabor i aroma, l'ús més comú de la ceba és a la cuina. De fet, és un producte molt versàtil, per tant, forma part d'un gran nombre de receptes. Es pot menjar crua o fregida, es fa servir com a condiment per a plats de verdures i carns, amanides…

Però també són comuns com a extracte aromatitzant, per exemple, en forma d'espècia. En aquest sentit, és ideal per a vins, sopes, plats de carn i salses.

La seva inclusió a la nostra alimentació ens pot proporcionar excel·lents beneficis per a la nostra salut en general. Per exemple, és una font molt útil de vitamina C, ideal per a les defenses. I també ens aporta quantitats molt interessants de betacarotè i vitamina K.

Gràcies al seu valor nutricional es converteix en l'aliada perfecta a l'hora de perdre pes. Ens aporta un gran nombre de minerals, en particular el zinc, el manganès i el cobalt. Però, sobretot, destaca per la seva ínfima aportació calòrica que, combinada amb les seves propietats antioxidants, converteixen la ceba en una hortalissa perfecta.

Com podem menjar-nos la ceba?

Si vols perdre pes, l'ideal és incorporar-la a la teva dieta mitjançant sopes. La més coneguda és aquella en què es fa servir la ceba, la col i l'api com a ingredients principals.

Encara que, en realitat, podeu intercanviar alguns d'aquests aliments per altres que també us agradin. Només cal que siguin verdures o hortalisses hipocalòriques.

Consumir aquesta sopa, de senzilla preparació, juntament amb una dieta saludable, us permetrà eliminar uns 4 quilos de mitjana al mes. Com és evident, la seva efectivitat rau en les propietats de la ceba, però també en la combinació amb hàbits saludables, com ara la dieta equilibrada i l'exercici diari. Per això, no es considera una dieta miracle, una mena de dieta amb efectes perjudicials sobre el nostre organisme.

Foto d'una sopa de ceba.
La sopa de ceba és una opció molt saludable. | Getty Images
 

Descobreix quina és millor manera de distribuir els teus plats

Si et preocupa no estar menjant saludablement, el conegut com a 'Plat de Harvard' podria ajudar-te. Un grup d'investigadors de la universitat nord-americana han publicat com podríem dividir els nostres aliments durant els àpats. Segons ells, cada plat ha de tenir la presència de vegetals, fruites, cereals integrals i proteïnes saludables.

Per aconseguir-ho, cal dividir cada plat en quatre parts. Per tant, dues parts del plat, és a dir, la meitat, hauria de contenir fruites i verdures. La tercera part hauria de contenir cereals saludables, com l'arròs o la pasta integral. L'última ha d'estar composta de proteïnes, tant animals com vegetals. Pots triar el peix o el llegum que més t'agradi.

Aquest plat vol potenciar un tipus de dieta equilibrada que inclogui tots els grups d'aliments. I recorda, si vols que la ceba sigui efectiva, no oblidis incloure-la a la teva dieta.