Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una dona somrient amb ulleres i samarreta blanca assenyala amb el polze cap a un llit desordenat ple de roba, amb un prestatge de llibres i roba al fons.

Adeu a les arrugues: el truc perfecte per allisar la roba sense fer servir una planxa

Aquest mètode és perfecte per a viatges o situacions on no tens accés a una planxa: molt fàcil i ràpid

Alguna vegada has necessitat allisar la roba sense planxa? Aquest consell viral us pot salvar de més d'un compromís.

Ja sigui per manca de temps o simplement perquè no tens una planxa, hi ha mètodes efectius per acabar amb les arrugues sense necessitat de planxar. És molt fàcil i ràpid! T'expliquem com aconseguir els productes necessaris, on fer-ho, i quant de temps necessites.

Roba penjada en penjadors amb un cercle que mostra una mà ruixant un esprai.
Barrejar aigua, vinagre i condicionador de cabell crea un potent esprai antiarrugues | Cglade de Getty Images, Stel Antic de corelens

Quins productes necessitem?

El truc viral més popular per allisar la roba sense planxa utilitza ingredients que probablement tens a casa: aigua, vinagre blanc i condicionador de cabells.

Aquests elements es combinen per crear un esprai antiarrugues casolà que és ràpid i fàcil d'utilitzar. Per preparar aquest esprai, necessitaràs una ampolla amb polvoritzador.

Necessitaràs dues tasses d'aigua, una cullerada de vinagre blanc i una cullerada de condicionador. Posteriorment, cal omplir una ampolla d'aigua, afegir-hi una cullerada de vinagre i una altra de condicionador. Finalment, agita bé la barreja fins que els ingredients es combinin de manera homogènia.

Persona doblegant roba amb un personatge confós i signes d'interrogació.
Estira la peça suaument amb les mans i penja-la per assecar a l'aire | Orla, Charliepix

Com fer servir l'esprai?

El procés és senzill i ràpid, ideal per a aquells moments en què necessites allisar la teva roba sense planxa. Aquest esprai és efectiu gràcies a les propietats suavitzants del condicionador i la capacitat del vinagre per eliminar arrugues.

Ruixeu la peça amb l'esprai antiarrugues a una distància d'uns 20 cm. Assegureu-vos de cobrir bé les àrees arrugades. Un cop aplicada la barreja, estireu la peça suaument amb les mans.

Penja-la en un penjador perquè s'assequi de manera uniforme i les arrugues desapareguin. I deixa que la peça s'assequi a l'aire durant uns 10 minuts.

Home sorprès assenyalant una pila de roba desordenada a una habitació.
Desfes-te de les muntanyes de roba de la teva cambra | Khosro, Brebca de Getty Images

Aquest mètode és ideal per a qualsevol situació en què necessitis eliminar arrugues ràpidament i no tinguis accés a una planxa.

És perfecte per a viatges, ja que pots portar una petita ampolla de l'esprai al teu equipatge. També per a la llar, especialment quan tens pressa i necessites allisar la roba en minuts.

L'efectivitat d'aquest truc

L'efectivitat d'aquest mètode rau en les propietats del vinagre i el condicionador de cabells. El vinagre ajuda a relaxar les fibres de la tela, mentre que el condicionador actua com a suavitzant i elimina totes les arrugues.

Amb ingredients simples i un procés ràpid, pots dir adeu a les arrugues i mantenir la teva roba en perfectes condicions en qualsevol moment i lloc.

La pròxima vegada que enfrontis la necessitat d'allisar la teva roba sense planxa, prova aquest mètode i gaudeix dels seus beneficis.