Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un supermercat Dia

L'anunci que preocupa Lidl, Carrefour i Aldi: la rentada de cara de Dia funciona

La cadena està encadenant una ratxa de beneficis que posa en alerta la resta

El nou Dia ja és una realitat. Després que la cadena vengués més de 200 de les seves botigues a Alcampo, tothom estava esperant quins eren els resultats que obtindria. A més, hi havia molta incertesa per saber si això l'afectaria de manera positiva o negativa.

Va ser el mes de març passat quan es va donar el vistiplau a l'operació de compra per part d'Alcampo. Des d'aquell moment, les botigues que passarien de propietari van començar a tancar liquidant els productes que tenien als prestatges a un preu molt econòmic per al client.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS les totes les novetats, canvis i ofertes de LIDL al teu WhatsApp!

També hi ha hagut polèmica perquè algunes de les botigues Dia que no han estat adquirides per Alcampo han tancat. Això va passar, per exemple, en un poble de Burgos on les treballadores de la botiga es van quedar sense el seu lloc de treball després de la decisió.

Però, així i tot, Dia ha seguit endavant amb els establiments que encara manté oberts, buscant millorar-ne els resultats i destacar sobre la competència. Ara ja se n'han sabut algunes dades sobre com està evolucionant Dia després d'aquests mesos tan convulsos que ha tingut.

Dia inquieta la resta de cadenes amb les seves xifres

Segons s'ha pogut saber després de conèixer les dades del primer trimestre d'any, les vendes de Dia han augmentat. Concretament, ho han fet en un 10,2% i han arribat a tenir unes vendes de 1.324,6 milions d'euros a Espanya. I es fa aquest matís perquè també és present a Portugal, a Brasil i a l'Argentina, on també ha augmentat les seves vendes.

Imatge de l'entrada d'un supermercat DIA que fa cantonada al carrer
La cadena ha incrementat les seves vendes en un 10,2%. | Europa Press

Pel que fa al mercat domèstic, Dia ha crescut fins a arribar al 12,4% de quota. Aquesta dada és important conèixer-la, ja que es tracta de la gran batalla que tenen les diferents cadenes. Totes volen que les llars les escullin a l'hora de fer la compra. Per això, s'esforcen oferir qualitat al millor preu.

Qui no té competència en aquest sentit és Mercadona. Actualment, les dades han reflectit que encapçala el llistat com a líder del sector amb una quota del 25,3%. Però això no pot fer que la cadena de Juan Roig es relaxi. Per darrere arriben trepitjant fort i volen robar-li una bona part dels seus clients.

Concretament, a més de la cadena Dia, ens trobem Lidl i Carrefour avançant pel que fa a presència al mercat domèstic. Si continuen avançant, al final això suposarà que Mercadona arribarà un moment en què o arribi al màxim, o comenci a reduir les xifres que el situen a la primera posició.

A més, cal no oblidar-se de la resta d'establiments. Alcampo encara no s'ha establert després de la compra de les botigues a Dia, per la qual cosa caldrà esperar per saber quins clients aconsegueix aglutinar. Un altre grup el componen les cadenes regionals que gairebé no s'han vist afectades per la presència de Mercadona.

Imatge d'una noia comprant a un supermercat amb un producte a les mans.
La nova estratègia del Dia també es reflectirà als productes. | Getty Images

Dia inverteix 150 milions d'euros en promocions

Amb l'objectiu que la despesa anual de les llars es vegi reduïda, Dia ha anunciat que invertirà 150 milions d'euros per abaratir el cost dels seus productes. Aquesta quantitat suposa un augment del 15% respecte al que va destinar l'any passat amb aquesta finalitat.

El grup optarà per diferents maneres de poder fer la compra molt més econòmica per als clients. En primer lloc, hi haurà diferents categories de productes a què s'aplicaran descomptes que podrien arribar fins al 30%. D'altra banda, estaran les promocions setmanals que afectaran més de 100 productes, principalment els frescos.

Una altra manera d'aconseguir descomptes a Dia és pertànyer al seu club. Els socis tenen ofertes i descomptes especials que van més enllà dels que habitualment puguis trobar als seus establiments.

Aquests poden arribar fins a un descompte del 40% als productes assenyalats. Podràs comprovar-ho a les etiquetes que mostren que si ets del Club Dia tens una rebaixa especial.