Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Decathlon

L'aplaudida queixa d'una clienta del Decathlon pel que passa a les caixes de pagament

La clienta va decidir abandonar l'establiment després de signar el full de reclamacions

Nova polèmica al voltant de les caixes de pagament. Tot i que fa uns anys el cobrament autònom dels productes era impensable, la veritat és que, cada cop més, creix el nombre d'establiments amb aquest tipus de pagament. Per això, un gran nombre de botigues tenen una subdivisió dels seus caixers.

Tot i això, no és una mesura que tothom accepti, com ha passat amb aquesta clienta de la cadena esportiva Decathlon. Compartint la seva queixa a les xarxes, ha volgut demostrar que es tracta d'un problema més comú del que creiem.

Una clienta denuncia la manca de caixers

El que semblava un full de reclamacions normal i corrent ha provocat un autèntic debat a les xarxes. Amb la intenció de denunciar el tracte rebut en un establiment Decathlon, una dona va decidir formalitzar una queixa que després s'ha viralitzat en altres xarxes socials com a Twitter.

Segons el full de reclamacions, la clienta ha denunciat l'absència de treballadors que poguessin formalitzar la compra. Després d'haver escollit els productes que volia endur-se a casa, s'ha topat amb un problema.

Imatge d'una persona pagant amb targeta en una caixa d'autopagament
La clienta ha denunciat la manca de professionals   | Getty Images

Segons sembla, cap treballador de Decathlon es trobava a les caixes per pagar. Per això, davant aquesta situació, la seva única possibilitat ha estat la de passar per una caixa ràpida, també coneguda com a autoservei o autopagament. Una opció que no l'ha acabada de convèncer.

«És vergonyós que vulguin aprofitar-se dels seus clients. Vinc de la meva feina. Vuit hores treballant. Estic sense menjar. Vinc a comprar i a gastar els meus diners aquí i resulta que no hi ha caixers i m'he de cobrar sola», afegia en la reclamació.

La dona ha defensat la seva postura i la seva conseqüent marxa

Al full de reclamacions també aclaria que no estava disposada a treballar gratis per a Decathlon. Un fet que es veia traduït en la marxa de la botiga, deixant enrere tots els productes que pensava adquirir.

La clienta aclaria que: «Jo no treballo gratis per a vostès, així que deixo els productes que entre tots eren més de 200 € i me'n vaig, serà per botigues». Així mateix, reiterava que Decathlon era una cadena «pocavergonya», ja que treu llocs de treball i pretén que els clients treballin per a ells gratis. Una acció molt aplaudida per alguns usuaris, que han compartit el full als seus perfils.

La resposta de les xarxes davant aquesta queixa

La queixa de la clienta ha dividit els usuaris en dos, malgrat predominar els que defensen la seva valentia per fer públic un malestar comú. D'una banda, n'hi ha que donen suport a la seva queixa. A les respostes del tuit original, es poden veure diverses mostres de suport, ja que consideren que aquest tipus de pagament es podria considerar treball gratuït per a l'empresa.

Tot i això, aquest full de reclamacions també s'ha enfrontat a una allau de crítiques. Alguns usuaris consideren que es tracta d'una queixa infantil, ja que aquest tipus de pagament advoca per la immediatesa i que, normalment, sempre hi ha treballadors a les caixes normals. També afegeixen que, fins i tot a l'autopagament, és comú trobar-se amb treballadors que ajuden a agilitzar el procés.

A més a més, també s'ha posat el focus en un nou debat. I és que, els usuaris no han pogut evitar opinar sobre si realment aquest tipus de pagament destrueix llocs de treball. Segons ells, les empreses s'estalvien sous extres en introduir aquestes novetats tecnològiques.

Tenint en compte la gran quantitat de comentaris, altres usuaris han cregut convenient assenyalar el següent: «Les caixes ràpides no treuen llocs de treball, modifiquen els oficis a altres gestos que creen més valor per al client, en aquest cas sobre l'esport. Si seguíssim recollint patates amb les mans...».

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp