Carn de porc

Aquestes són totes les calories de la costella de porc, la carn de porc més saludable

Descobreix les calories d'aquesta carn de porc que molts adoren

Les populars costelles de porc també tenen calories. Tanmateix, es tracta, segons els experts, de les carns més saludables que podem consumir. Amb un apetitós color rosa i de textura suau i tendra, és, sens dubte, de les més consumides de la gastronomia espanyola.

Des de la Fundació Espanyola de Nutrició, recomanen que sempre tinguem en compte que la carn estigui humida. A més, el to ha de tirar cap al gris perquè estigui en les millors condicions.

Tot i que es pot consumir en diversos talls, uns dels que més destaquen són les costelles. A més, criden l'atenció gràcies a la seva baixa aportació en greixos i les seves baixes calories.

Els avantatges de triar carn de porc: molt saludable

La carn de porc té la virtut de tenir un contingut en macronutrients diferent depenent d'alguns factors. Aquests són, entre altres, l'edat del porc quan se sacrifica, el tipus d'alimentació que ingereix, com també el tall de carn que es consumeix.

Perquè te'n facis la idea: pot tenir un 23% de greix. Tot i això, compta amb proteïnes considerades d'un alt valor biològic. Això és gràcies als aminoàcids essencials que té.

Primer pla carn
La carn de porc conté un 23% de greix. | Getty Images
 

D'altra banda, cal tenir en compte que amb prou feines té hidrats de carboni. A més, com passa amb qualsevol altre producte d'origen animal, té colesterol i lípids saturats. No obstant això, la seva proporció de monoinsaturada és més gran fins i tot que la de la vedella.

Així mateix, la carn de porc és rica en diferents minerals, com ara el zinc, el fòsfor, el potassi o el seleni. Cal destacar que és de les carns que conté un percentatge més gran de tiamina i es distingeix per contenir niacina i vitamines B6 i B12 en bones quantitats.

Aquestes són les calories que té la costella de porc

Si et preguntes quantes calories conté la costella de porc, un dels talls més consumits al nostre país, potser et sorprendrà. Per cada 100 grams, la carn de porc té 273 calories.

En la seva composició, destaquen els 16,6 grams de proteïnes que aporta, així com els 23 grams de greixos totals. A més a més, compta amb 72 mg de colesterol per cada 1.000 calories, 60,4 grams d'aigua, 18 mg de magnesi i 760 mg de sodi, entre d'altres.

Segons aquests valors, cal tenir en compte que la costella de porc compta amb un pes, aproximadament, de 150 grams. Per això, per cada peça d'aquesta carn se n'estarien consumint unes 410 calories.

D'on procedeix aquest tall de carn

Una de les coses que cal saber és que la costella de porc pot procedir de diferents parts del cos de l'animal. Per exemple, la Carn de Primera es troba a la ronyonada i el llom (columna, costelles i esquena).

D'altra banda, la Carn de Segona és la que es troba a l'agulla i l'espatlla. En aquestes zones trobem una carn que tendeix a ser més tendra i que conté força greix incrustat.

Per acabar, trobem la Carn de Tercera. Les costelles es troben sobretot al costellam, una zona on hi ha menys carn adherida als ossos que en els casos anteriors. Tot i això, és un tall molt utilitzat a les barbacoes i d'un sabor espectacular.

Ara que ja saps les calories que conté una costella de porc, has de saber que no t'has de centrar només en això a l'hora d'escollir-la. La carn de porc es considera una de les carns més saludables a causa dels seus macro i micronutrients.

A més, és una de les més econòmiques, per la qual cosa voldràs incloure-la a la teva dieta de forma setmanal per beneficiar-te dels seus múltiples avantatges.